Woonboot in Utrecht

Verscholen achter klimop ligt deze woonboot. Op tien minuten fietsen van Utrecht-centrum, op een rustige stadse plek waar iedereen elkaar kent en de zomer eindeloos duurt.

Het leven op een woonboot

Natascha: “Vrijheid hebben we te over op deze unieke plek. In de zomer zwemmen kinderen en volwassenen in het kanaal en zie ook roeibootjes, surfers en gewone vaartuigen voorbij drijven. De kinderen springen vol enthousiasme van de brug af en het grasveld ligt vol zonnekloppers. Het is één groot zwemparadijs.”

Hoe komen jullie aan een woonboot?

Natascha: “Toen we elkaar  drie maanden kenden, kwam deze droomlocatie vrij. We waren vrij snel zeker van elkaar en ook van deze plek. De oude woonark die er lag, was 80 vierkante meter. Maar toen Finn in 2004 geboren werd, hadden we echt meer ruimte nodig. Dus ontwierpen we onze eigen woonboot, bestaande uit twee verdiepingen.”

Hoe begin je daar dan aan?

Natascha: “Veel afkijken bij andere woonboten, tekenen, schetsen, met architecten praten. We wilden optimaal gebruikmaken van het uitzicht. Aan de waterkant wilden we dus veel glas, want daar zie je het water, de brug en het rijksmonument de Munt. Aan de tuinkant mocht het wat dichter, wat intiemer. Daar hebben we nu meer muren. En natuurlijk hou je rekening met de zon. Waar komt die op? Wat betekent dat voor je indeling? Daarop baseer je dan je interieur.”

Bron: vtwonen juli 2014 | Fotografie Tjitske van Leeuwen | Styling Marianne Luning

nog meer: binnenkijken