Minimalistische woning met een warm interieur

Een minimalistische woning met een warm interieur: dat was de wens van deze bewoners. Het resultaat is een knap samenspel tussen kleuren, materialen en vormen. Een huis vol tegenstellingen, zo zou je deze woning in Ukkel kunnen omschrijven. Buiten lijkt ze strak en minimalistisch, met een achtergevel die grotendeels uit glas bestaat. Maar eenmaal binnen is ze net heel gezellig en warm.

 

Opvallende kleuraccenten

De warmte in het interieur is enerzijds te danken aan het gebruik van sobere en natuurlijke materialen zoals hout, steen, fluweel, brons en kalkverf. Anderzijds zorgen schilderijen, foto’s en tapijten voor opvallende kleuraccenten. “Architectuur en interieur moeten altijd perfect samengaan”, zegt interieurarchitect Stéphane Goosse. “In de architectuur van dit huis is het spel tussen zwart en wit – eigen aan de ontwerpen van Marc Corbiau – opvallend. Dat wilde ik in het interieur wat temperen. Daarom koos ik voor een vloer in vergrijsd eikenhout, en voor zachte tinten paars, grijs en blauw. De schilderijen, foto’s en tapijten brengen het interieur subtiel tot leven, en voorkomen dat het saai wordt.”

Fantastisch uitzicht

Hetzelfde patroon herhaalt zich op de bovenverdieping. In de slaapkamer bijvoorbeeld, zorgt dezelfde eikenhouten vloer voor rust, terwijl het kleurrijke tapijt de kamer opvrolijkt. In de badkamer heerst dan weer een sfeer van luxe en wellness, dankzij de matte keienmozaïek en de glanzend gepolijste beige steen. De grote ramen, met een fantastisch uitzicht op de groene omgeving, werken de verdieping prachtig af.

Bron: Stijlvol Wonen editie januari/februari 2016 | Fotografie Jonah Samyn | Tekst Christine Sterno

nog meer: