Binnenkijken in een voormalig buurthuis in Den Haag

Na een zoektocht van twee jaar vonden Agnes en Dennis eindelijk Het Huis. In de stad, vlak bij strand en bos. Nu alleen nog ‘even verbouwen’. Er zat nog geen slaapkamer of keuken in.

vtwonen 03-2020 | hout eetkamertafel met hanglampen
Houten stoel Van Dijk & Ko. Herkomst witte stoel onbekend. Roze stoel en vaas Karwei. Hanglampen Iron and Wood. Houten deur Benko. Shutters op maat gemaakt door Oakenzo. Witte muurverf RAL 9016. Radiatorombouw maatwerk van Steengoed Partners. Roze lamp Sprinkel + Hop. Reageerbuisjes en vazen van rommelmarkt in het Belgische Temploux. Schilderij van een kringloopwinkel. Slinger zelfgemaakt met kanten lapjes.
vtwonen 03-2020 | openbaar op witte wand in voormalig buurthuis

Gek op unieke items

Mondhoeken krullen vanzelf omhoog bij degene die voor het eerst de woonkamer van huize Van Zoelen binnenkomt. Een klimrek! Midden in de woonkamer! De gedachte aan apenkooien borrelt meteen op. Agnes: ‘Ik ben gek op unieke items en dit is er één van. Ik heb het ooit in een afvalcontainer gevonden, hier verderop in de straat. Samen met zo’n gymzaalbank. Het was nog een heel gesjouw om ze thuis te krijgen, maar ik vond ze zó leuk. Daar wilde ik wel even voor afzien. Aangezien het kerstvakantie was, heb ik het klimrek in de kamer gezet. Dan konden de kinderen er lekker mee spelen. In eerste instantie was het de bedoeling dat het na die vakantie naar het souterrain zou verhuizen, maar nu –twee jaar later – staat het er nog. Hij mocht écht níet weg van de kinderen. Ik denk dat dit het leukste item van al hun speelgoed is!’

Een witte basis, waaraan kleur is toegevoegd in

kussens, behang en gordijnen

vtwonen 03-2020 | serre roze stoel uitzicht op de tuin
Fauteuil Hay, bruin kussen Tas-ka, grafisch kussen Karwei. Plantenstandaard uit Frankrijk. Schaarlamp gevonden op de Koninginnedagvrijmarkt. Slinger zelfgemaakt. Houten bank op straat gevonden. Kussens op kast: roze Fest Amsterdam, bruin Karwei. Radiatorombouw op maat gemaakt door Steengoed Partners. De hanglamp hoorde bij de boedel van een vorig huis en werd meegenomen als aandenken.

Geen slaapkamers

Voordat Agnes en haar gezin er kwamen wonen, was het pand Het Couvéehuis; een buurthuis waar onder andere teken- en yogalessen werden gegeven. Agnes: ‘Toen wij het kochten, was het nog nooit een woonhuis geweest – er zaten dus ook geen slaapkamers of een badkamer in – en het verkeerde in slechte staat. Werkelijk alles moest eruit. En ook alles moest er nieuw in, van vloer en keuken tot elektra. Dat was nogal een klus, maar we konden het zo wel volledig naar onze hand zetten. Daarbij hebben we het enorm getroffen met de aannemer, Steengoed Partners. Zij kwamen met een goed plan voor de indeling, wij hebben dat hier en daar wat aangepast. Waar nu de keuken is, stond bijvoorbeeld een derde slaapkamer ingedeeld. Die hebben we opgegeven, in plaats daarvan kreeg de keuken de ruimte.

vtwonen 03-2020 | woonkeuken roze koelkast met houten eetkamertafel
Houten deuren Benko. Witte kast Old Basics. Keuken, afzuigkap en kraan I-kook. Het werkblad is gemaakt van beton ciré. Witte tegels vtwonen, dessintegel Storytiles. Koelkast Smeg. Lampen Iron and Wood. Zeepschaaltje Foekje Fleur. Handgemaakte kopjes van Agnes via Husk Ceramics. Vintage theepot Emmaus. Olie-en azijnstel van een Franse vide grenier. Poster Mella Mella. Wandplank gemaakt door Dennis. Herkomst schaal onbekend, kandelaars kringloopvondsten.
vtwonen 03-2020 | witte gedecoreerde vitrinekast
Kast Old Basics. Herkomst grijze doos onbekend. Keukenlinnen Dille & Kamille, Tas-ka en Søstrene Grene. Vintage kan, rieten mand en bureaulamp van rommelmarkt Temploux.Keramiek van Agnes’ oma, rommelmarkt en kringloop. Lade op de kast van een rommelmarkt.

Picture perfect

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zeker bij zo’n grote verbouwing. Daarbij kwam Agnes’ Pinterest-bord enorm van pas. Agnes: ‘Overal en nergens doe ik inspiratie op. In hotels en restaurants bijvoorbeeld, zoals Villa Augustus in Dordrecht en Brasserie Buitenshuis in Valkenburg. Of, ook zo mooi, hotel Masseria Fulcignano in Italië en het Franse landgoed L’Osclaye. Maar soms ook gewoon door een kleurencombinatie die ik op straat zie.’ Al jaren had ze allerlei ‘als we ooit een koophuis hebben, wil ik het zó’-foto’s gepind en verzameld.

vtwonen 03-2020 | slaapkamer roze aarde tinten gekleurd bedlinnen
Dennis maakte het hoofdbord naar een idee van Agnes, met planken van Ikea. Ook de nachtlampjes zijn zelfgemaakt, van een boekensteun en lampen die het stel kocht in Argentinië. Beddengoed H&M en Zara. Roze kussen La cerise sur le gâteau, bruin kussen Karwei. Vintage kastje Van Dijk & Ko. Kledingkast op maat gemaakt. Bronzen beeld cadeau gekregen van Agnes’ moeder. 
vtwonen 03-2020 | antiek house bureau en roze bureaustoel
Antiek bureau Marktplaats. Stoel Søstrene Grene, vintage bloempot van een vlooienmarkt. De vaas is een familiestuk. Ingelijste print cadeau gekregen van voormalige leerlingen van het Henri Couvéehuis. Muurverf French Grey van Little Greene. Muurhaken/knoppen, zelfgemaakt door Agnes, via Studio Harm & Elke, Pantoufle en Muuto. Poster Zilverblauw.

Een derde slaapkamer hebben we

opgegeven voor de ruime keuken

Woonidee

Een lambrisering van behang breekt de hoogte van de muur. Daardoor krijgt een kamer met een hoog plafond een meer geborgen gevoel. De rand van deze lambrisering kun je vervolgens ook aankleden met fijne accessoires.

nog meer: binnenkijken