Binnenkijken in een zelfontworpen nieuwbouwhuis in Weert

Staal, beton, glas en steen: opgesomd klinken deze materialen als een kille combinatie. Toch is het zelfontworpen nieuwbouwhuis in Weert van Gracia en Niels een warm nest. Het geheim zit ‘m in de accenten. Kijk binnen in hun unieke huis.

vtwonen binnenkijken weert | modern nieuwbouwhuis met metale stellingkast en betonnen gietvloer
vtwonen binnenkijken weert | modern nieuwbouwhuis mintgroene keuken en exposed brick muur

Koude basis, warme accenten

Om van een huis waar koele materialen de hoofdrol spelen een fijne gezinswoning te maken, is het van belang hier en daar warme tinten en natuurlijke materialen een bijrol te geven. Gracia: ‘Dit huis heeft een stalen skelet waar we als het ware kamers als blokken in hebben geplaatst. Door de basis van staal, glas en beton bleven wij onszelf tijdens de ontwerpfase steeds de vraag stellen: hoe kunnen we een warm gevoel creëren? Dit hebben we gedaan door veel hout aan het huis toe te voegen. Zowel in de vaste elementen, zoals de balken, als het meubilair.’ Ook hoogteverschillen dragen bij aan het knusse karakter van dit huis. Zo bevindt de woonkamer zich deels onder de spectaculair hoge vide en deels onder een lager plafond. Dit hoogteverschil wekt de illusie van een knusse kamer.

vtwonen binnenkijken weert | modern nieuwbouwhuis veranda met oud hout en oldtimer vw busje
vtwonen binnenkijken weert | modern nieuwbouwhuis slaapkamer met plexiglas muren en denimblauw beddengoed
vtwonen binnenkijken weert | modern nieuwbouwhuis deuren van glas en metaal met koperen kapstok
vtwonen binnenkijken weert | modern nieuwbouwhuis licht houten televisiekast

Nieuwbouw met oude look

‘Doe het maar gewoon, alles kan’: dat was het motto van Gracia en Niels met betrekking tot het bouwen van hun zelfontworpen nieuwbouwhuis. Een glazen wand in de slaapkamer? Check. Zelfgemaakte koperen kapstok? Geen probleem. Ook al hebben ze voor een strakke basis gekozen, ze wilden geen perfect huis. Gracia: ‘We wilde het een ruw randje geven. Daarom hebben we bijvoorbeeld voor een bakstenen muur in de keuken gekozen en wilden we de betonnen vloer niet gevlinderd, wat nogal ongewoon is. Het was best moeilijk om aan de vakmannen over te brengen dat ze minder perfect werk moesten leveren.’

Benieuwd naar het acht meter lange kookeiland van dit gezin? Neem een kijkje in hun moderne leefkeuken.

vtwonen binnenkijken weert | modern nieuwbouwhuis houten eettafel en zwarte stoelen

“Een plant is altijd goed. Het geeft meteen

een geborgen gevoel.”

nog meer: binnenkijken