Binnenkijken in een stadsappartement in Arnhem

Caroline viel als een blok voor een drie verdiepingen tellend stadsappartement in een oud pakhuis. Ook al was het donker en van onder tot boven met hout betimmerd. Zij zag vooral een licht, luxe en toch stoer huis voor zich. En dat wist ze ervan te maken.

vtwonen 08-2020 | binnenkijken Arnhem houten eettafel met velvet roze eetkamerstoelen
Eettafel eigen ontwerp en op maat gemaakt. Fluwelen stoelen Liv van Kick. Lampen (v.l.n.r.): NR2 van Moooi, Sky Garden van Flos, Non Random van Moooi. Fotocollage Mondi Art Shop. Kruk De Pagter Interieurs. Vintage kandelaars, keramiek en glaswerk in de loop der jaren verzameld.
vtwonen 08-2020 | binnenkijken Arnhem eettafel met roze velvet stoelen en witte hanglamp
vtwonen 08-2020 | binnenkijken Arnhem aanrecht met stapel boeken en roze vaas
Vaas Dutz.

Doorheen kijken

Als interieurontwerper is Caroline het gewend om haar klanten bij de hand te nemen. ‘Veel mensen vinden het lastig om door de bestaande situatie heen te kijken.’ Gelukkig heeft zij een ‘gereedschapskist’ vol handige hulpmiddelen. En die had ze dit keer nodig om haar man Auke te overtuigen. ‘We waren helemaal niet van plan om te verhuizen’, vertelt Caroline. ‘Ik ging bij een stel op bezoek dat met me wilde praten over het interieur van een ander huis dat ze net gekocht hadden. Ondertussen was ik op slag verliefd op hun oude huis.’ Maar Auke begreep niet direct wat Caroline zag in het nogal donkere stadsappartement, met veel brass en houten betimmeringen. ‘Het was net een scheepskombuis.’ Dus ging Caroline aan de slag met moodboards en een 3D-model waarin ze de ietwat beklemmende ruimte op slag omtoverde in het lichte en frisse huis dat het nu is. Auke was om, en het avontuur kon beginnen.

Stoer en zacht

Eenmaal over de streep, raakte ook Auke enthousiast over het idee. Hij had maar een grote wens: een professionele roestvrijstalen keuken. Dat meterslange aanrecht onderstreept de industriële sfeer, samen met het zwarte stalen kozijn in de achtergevel en de grijze betonvloer. Om te voorkomen dat het allemaal te kil zou zijn, koos Caroline voor tegenhangers: de robuuste houten balken in het zicht, warme stoffen én de kleur roze. ‘Dat was een absolute must voor mij. Roze is mijn lievelingskleur, ik kan er niet zonder. We hebben zelfs een roze bed. Ik weet dat niet iedereen zo gek is op deze kleur als ik. Om te zorgen dat het niet te zoet wordt, combineer ik roze graag met zwart.’ Zo zijn de fluwelen eetkamerstoelen roze, net als het kleed in de zithoek maar kreeg de keuken een zwart accent met inktzwarte kasten.

LEES OOK

Zo verwerk je kunst in je interieur

vtwonen 08-2020 | binnenkijken Arnhem slaapkamer met roze dekbed en gekleurde kussentjes met print
Boxspring Top Slapen, beddengoed Puur Linnen, wandlampen Tonone. Kussens door de jaren heen verzameld en van de Bijenkorf.
vtwonen 08-2020 | binnenkijken Arnhem roze eetkamerstoel in woonkamer met trap

Past als een jas

Caroline runde tien jaar lang een kledingboetiek voor ze de overstap maakte naar interieurontwerp. De link met kleding is gauw gemaakt. ‘Je huis moet je passen als een jas. Ik maak het vaak mee dat klanten me bellen als ze klaar zijn met hun huis. Ze hebben prachtige designspullen gekocht maar het voelt niet als hun huis. Het mist dan vaak hun eigen DNA, alsof het niet hún jas is die ze dragen.’ In haar eigen stadsappartement zorgt ze daarom voor voldoende persoonlijke items naast de strakke en robuuste inrichting. In de zithoek hangen schilderijen die haar ouders maakten, en mooie vitrinekastjes herbergen ‘familieschatten’ en herinneringen aan reizen en mooie momenten. Een echt statement is de metershoge foto boven de eettafel, van een geit in een baljurk. ‘Dat kunstwerk verenigt Aukes liefde voor koken en de passie voor kostuumdrama die Lieke en ik delen. Net zoals de perfecte jurk je gelukkig kan maken, geldt dat ook voor je interieur. Dit huis is helemaal wie wij zijn, en ik denk dat we er daarom ook zo gelukkig zijn.’

vtwonen 08-2020 | binnenkijken Arnhem glazen vitrinekast met servies

‘Net zoals de perfecte jurk je gelukkig kan maken, geldt dat ook voor

je interieur.’

nog meer: binnenkijken