Binnenkijken in een huis met felle kleuraccenten in Haarlem

Annabel en haar gezin van surfers en skaters verbouwden een voormalige apotheek in Haarlem tot een licht huis vol felle kleuraccenten. Het interieur is een mix van vintage en nieuw en vertelt het verhaal van hun leven.

woonkamer ideeën wandplank
Drie witte wandplanken met diverse woonaccessoires
woonkamer inspiratie
Karpet uit Marrakech, vintage Poul Kjaerholm fauteuils van schoonouders overgenomen, salontafel van George Nelson voor Vitra, kussens uit Barcelona, poef uit Marokko. Houten bank en dienblad Kaleido van Hay. Lavavaas vintage vondst. Kunstwerken, prints en foto’s deels zelfgemaakt, deels van de kinderen en van vrienden, deels gekocht.

Impulsaankoop


‘Op het moment dat we dit huis in Haarlem kochten, was ons Amsterdamse huis al verkocht. We moesten snel beslissen, anders hadden we geen dak boven ons hoofd. Het licht gaf voor mij de doorslag, maar we besloten wel even te wachten met verbouwen. Eerst maar eens aankijken of we ons hier thuis zouden gaan voelen. Dat was in 2013. Al snel woonden we hier met ontzettend veel plezier. Toch kwam het er pas in 2019 van om het huis eindelijk helemaal naar onze smaak en onze levensstijl in te delen.’

LEES OOK
Binnenkijken in een houten huis in Kopenhagen

hal inspiratie
In de gang ligt de originele granitovloer uit de tijd dat het huis een drogisterij was. De trap is bekleed met velours voor een luxueuze uitstraling. Glazen hangers Petite Friture.
stalen deur industrieel en suite
Bank Hay, hengellamp Flos. Jaren 70- kinderstoel van Cosco, meegenomen uit de VS. Bureau gekocht bij een winkel die niet meer bestaat, vaas vintage.
slaapkamer ideeën kind
Op de kamer van Maggie een wandrek met bureau van String. Print van Parijs door Famille Summerbelle, Batgirl-print van Mini & Maximus, stoel van een rommelmarkt. Links in het rek modernistisch poppenhuis Villa Sibis van Sirch. Poppetjes van Petit Depot, karpet uit Marokko, lamp House Doctor, kledingkast vintage.Herkomst overig onbekend.
keuken ideeën
Eettafel gemaakt door Houtwerk, draadstoelen van Cees Braakman voor Pastoe, banken Hay, lamp Potence Pivotante van Charlotte Perriand voor Nemo. Gelimiteerde Mozambique-print uitgegeven door reclamebureau Wieden + Kennedy ten behoeve van een goed doel, vaas Klavertje Vijf.

Felle kleuraccenten


‘Het verbouwingsplan hebben we gemaakt met architectenbureau Urban Echoes in Amsterdam, ze begrepen meteen precies wat we leuk vinden: niet te veilig en te perfect, maar met stevige, felle kleuraccenten en ruwe materialen zoals beton. Belangrijk was ook dat het huis heel licht zou worden, ik ben opgegroeid in tropische landen, licht is voor mij onmisbaar. Verder moest er veel opbergruimte komen. Dat is gelukt met de extra diepe en-suite. Het is in feite een grote, dubbele kastenwand. Op deze manier mis je de ruimte niet in huis.’

hal ideeën skateboard
De witte hal met skateboards van Annabelle en Martin

“Onze surfplanken en skateboards zijn

deel van het interieur”

Surfplank in de keuken


‘De meest kostbare investering, maar ook de allerbeste, was de grote schuifpui tussen de keuken en de tuin. Als het een beetje lekker weer is gaat ie helemaal open en lopen het huis en de tuin in elkaar over. Na de verbouwing deed ik zelf de inrichting, met een mix van vintage, souvenirs en nieuwe items. Ik vind het ontzettend leuk om mee bezig te zijn en het huis persoonlijk te maken. Onze surfplanken en skateboards zijn ook deel van het interieur. Dit is een huis met kinderen en een plek waar geleefd wordt, dat mag je best zien.’

schuifpui
De schuifpui kan helemaal open. Dankzij de vlonders loopt het huis over de hele breedte over in de tuin.
keuken ideeën
En suite en keuken op maat gemaakt door Houtwerk, keukenblad Hi-Macs, fruitschaal Hay.

LEES OOK
4x woonidee: uitgesproken kleuren combineren

nog meer: binnenkijken