Binnenkijken in een historische boerderij in de Provence

De familie Delon verruilt een paar jaar geleden hun fijne, maar kleine appartement hartje Parijs in voor een gigantische boerderij in de Provence. Hoewel het huis in redelijke staat verkeert, valt er nog genoeg te doen. Als eerste wordt er een zoutwater zwembad aangelegd met rondom een zonneterras. Daarna wordt het huis van boven (het dak) tot onder (de benedenverdieping) aangepakt.

vtwonen 08-2020 | bk buitenland Frankrijk woonkamer met groene loungestoel
De woonkamer met een mix van retro en rotan elementen. Lamp Georges Store, bank en armstoel Ampm, tafel Hickory, keramiek Ikea en Jars.

De verbouwing

La Maison Rousse wordt omgeven door velden vol lavendel, zonnebloemen, tarwe en gras. Het perceel is maar liefst 1 hectare groot. Als Justine en Julien de boerderij begin 2017 kopen, is de staat van het huis redelijk. Toch besluiten ze te gaan verbouwen, omdat ze onder andere een zwembad missen en gastenverblijf willen realiseren. Bij de verbouwing gaan ze van boven tot onder te werk. Te beginnen bij het dak dat opnieuw gelegd moet worden. Daarna komen er twee badkamers, worden er twee slaapkamers gecreëerd in het gastenverblijf en een keuken. Als de basis staat, is het tijd om de muren een kleur te geven. Zowel de slaapkamers als badkamers worden in een prachtige kleur groen geschilderd en de muur in de kinderkamer wordt behangen met een tijdloos bloemmotief. De woonkamer blijft als een van weinige ruimtes in het huis wit, wel worden de balken gestript en komen er terracotta tegels.

vtwonen 08-2020 | bk buitenland Frankrijk woonkamer met vintage gele stoel
Unieke inbouwkast, die zowel ruimte biedt aan spelletjes voor de kinderen als woonvondsten. Vintage Eames-stoel Vitra.
vtwonen 08-2020 | bk buitenland Frankrijk woonkamer met rotan bankje
vtwonen 08-2020 | bk buitenland Frankrijk slaapkamer met groene muren
vtwonen 08-2020 | bk buitenland Frankrijk kamer met groene muren en rotan spiegels
Spiegels tweedehands. Vaas Lrnce, verf Benjamin Moore, bureau van vorige bewoners geweest, stoel gevonden op straat.

Wil jij ook meer groen toevoegen aan je interieur?

Volg dan deze stylingtips

Het interieur

De inrichting bestaat uit een mix van verschillende stijlen en kleuren. Samen vormt het een uniek en eigen geheel. Uitgangspunt voor de inrichting is dat iedereen zich in La Maison Rousse thuis zou moeten voelen. Daarom geen dure designbanken of kunstwerken, maar heel veel persoonlijke, gekregen en gevonden spullen. Zo hebben de meubels die de vorige bewoners achterlieten met veel liefde een tweede leven gekregen en komen veel accessoires en meubels ‘gewoon’ van de lokale rommelmarkt. Wat bij binnenkomst direct opvalt zijn de vele rieten- en rotanmeubelen: van de bijzettafel en stoelen tot de plantenbak. Door consequent de kleur groen en rotanmeubelen terug te laten komen in huis, weet Justine ontzettend veel sfeer en rust in huis te creëren. Omdat ze een liefhebber is van designstukken, zoals de vintage Vitra by Eams stoel en Suspension lamp van George Store, komen die gedoseerd terug door het hele huis en pakken ze de aandacht die ze verdienen.

vtwonen 08-2020 | bk buitenland Frankrijk slaapkamer met rotan dekbed en roze dekbed
vtwonen 08-2020 | bk buitenland Frankrijk rieten tas met La Maison Rousse

Het nieuwe wonen

Met de verhuizing naar de Provence hebben Justine en Julien het drukke, gehaaste stadse leven achter zich gelaten. Waar ze in Parijs altijd aan het werk waren, kiezen ze nu voor meer rust en leven ze volgens het ritme van de natuur. Omdat ze hun woongeluk graag delen met anderen komen vrienden en familieleden regelmatig over en verhuren ze hun prachtige huis als ze op vakantie gaan. Vaste prik op zaterdag is een bezoek aan de lokale markt, waar ze voor een week wijn, Franse kaas, groente van het seizoen en vlees voor de barbecue inslaan. De rest van het weekend doen ze een dutje in de schaduw op een van de daybedden, lunchen ze uitgebreid onder de grote boom of trekken ze een baantje in het zwembad. De omgeving en La Maison Rousse heeft ze geleerd dat living to the max betekent: een paar versnellingen terugschakelen.

vtwonen 08-2020 | bk buitenland Frankrijk buitenzwembad met groene parasol
Houten lounger en parasol Ramberti.
vtwonen 08-2020 | bk buitenland Frankrijk tuin met stenen wastafel

Shop de stijl van…

nog meer: binnenkijken