vtwonen

Binnenkijken in een gerenoveerd herenhuis in Antwerpen

In het grote, zelf gerenoveerde herenhuis van Frank en Leonie spreken de vele kleuren, opgezette vogels en kunstwerken tot de verbeelding van de kinderen uit de buurt die er regelmatig komen spelen. ‘En zeggen dat we eerst niet eens in Borgerhout wilden wonen!’

waar: randje Borgerhout
bewoner(s): Frank en Leonie
soort huis: herenhuis
soort bouw: bestaande bouw
woonoppervlakte: 224 m²
trefwoorden: bestaande bouw, 150 tot 250 m2

Stoere elektricien

Het huis was onderverdeeld in twee appartementen en stond er wat verkommerd bij. ‘Er waren overal valse plafonds, verschillende bijgebouwtjes tot achteraan in de tuin, drie lagen behangpapier aan de muren en er was in jaren niet meer in gewerkt. Pas na het strippen, begon het huis te ademen. Zes maanden ben ik fulltime aan het renoveren geweest en dan zijn we erin komen wonen’, zegt Frank. Maar ach, eigenlijk vond ik dat een heel leuke periode. Ik denk met veel plezier terug aan onze elektricien Véronique, die veel stoerder was dan ik en van wie ik heel veel heb geleerd.’

Bladgoud en kunst

Frank is een kunstschilder met ervaring in de interieurwereld en beheerst verschillende decoratietechnieken. Leonie is al twintig jaar actief in de modesector. Onder de noemer LLEO6 slaan de twee ook vaak de handen in elkaar voor de inrichting en visual merchandising van winkelpanden. Geen wonder dat hun interieur niet alledaags is en een duidelijke persoonlijke stempel draagt. Kijk maar naar het faux marbre in de gang, het bladgoud op de keukenmuur, de indrukwekkende armaturen en de opgezette vogels hier en daar. Kinderen uit de buurt komen hier dolgraag spelen. Ze vergapen zich dan aan al het moois en unieks in dit interieur, waaronder ook de kunstwerken aan de muren. Het merendeel heeft Frank zelf geschilderd, andere zijn van mensen die hij bewondert of bevriende kunstenaars.

Shop in de stijl van

Tokyo kussen van HKliving, Nikki stoel van Zuiver, London wandlamp van It’s about RoMi, trolley van House Doctor, vloerkleed van Brita Sweden, Unit vakkenkast van Pols Potten.

Bron: vtwonen 04-2018 | Styling & Fotografie Jonah Samyn | Tekst Katrien Depoorter

Vorige artikel Volgende artikel

Laat zien hoe jij woont

Upload jouw foto's

Heb jij een mooi ingericht huis en wil je dit laten zien? Upload dan je eigen foto's en
maak zelf een binnenkijker. Binnengluren bij anderen mag natuurlijk ook.

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Lieven op 4 november 2018 om 18:10

Beste,

Wij zijn onder de indruk van hun wall unit. Enig idee welke dit is?

Mvg,
Lieven

>

ameliederycke op 5 november 2018 om 08:19

Dag Lieven. De wall unit is een jaren 60 palissander kast die Studio Reset tot een nieuw wandmeubel op maat heeft gemaakt. In de shopping van dit artikel vind je een gelijkaardige wall unit.

Shop suggesties

Inspiratie suggesties