4x woonidee: mix de Italiaanse en Scandinavische hotelsfeer

Hotel Parc Broekhuizen heeft alle ingrediënten voor een chique hotelsfeer: luxe materialen, warme kleuren en speelse accessoires. Met Scandinavisch design en Italiaanse kunst word je hier ondergedompeld in een waar paradijs. Ontdek de vier sfeerideeën om zelf een hotel chic-sfeer in huis te halen.

hotel restaurant
Beetle chairs van GamFratesi voor Gubi, kunstwerk van San Ming. Wandlamp van geborsteld messing van Michael Anastassiades voor Flos.
hotel restaurant
Gebogen messing bank op maat gemaakt, bekleed met stof Azulejos van Jean Paul Gaultier voor Lelièvre. Beetle chairs van GamFratesi en eettafel Gubi. Poef van fluweel en messing ontworpen door Judith van Mourik,  op maat gemaakt. De palmboom is geprepareerd door florist Menno Kroon.

Zorg voor contrast in stijlen

Zwarte accenten, zoals de stoel- en tafelpoten en het zwart-witte kunstwerk, zorgen voor een modern contrast in het monumentale interieur. Juist dat contrast, afgewerkt met een extravagant randje, geeft dit hotel een ontzettend uniek karakter. En laten we eerlijk zijn: een uniek karakter is precies waar je naar op zoek bent wanneer je een hotelsfeer wilt creëren. Geen hoge plafonds en oude vloeren? Breng dit contrast dan zelf aan. Hang bijvoorbeeld een superlange spiegel met strakke zwarte lijst naast een kroonluchter. Of schilder de muren chic en tijdloos donkerblauw en geef de boel een beetje pit met een paar discoballen.

Licht en luchtig

Glanzend messing, rijk gedecoreerde patronen, een vloer met visgraatmotief en aaibaar fluweel in warme tinten. Wie de sfeer van Parc Broekhuizen in huis wil halen, moet oppassen dat het geheel niet te zwaar wordt met al die tierelantijnen en rijke stoffen. Licht en luchtigheid zorgen voor balans. Kijk de kunst af in restaurant Voltaire: witte wanden, meubels met strakke, smalle poten, palmen met opengewerkte bladeren, sidetables die uit een lijnen bestaan en een groot minimalistisch kunstwerk.

LEES OOK
Benieuwd naar het hele hotel? Kijk binnen in Hotel Parc Broekhuizen

chique hotelsfeer
hotel chic accessoires
Woonaccessoires en geurkaarsen van Fornasetti

Unieke kamers

Niks copy-paste – alle hotelkamers zijn anders qua afmeting, origineel in stijl en met liefde voor detail ingericht. En zo’n zestig procent van het interieur is maatwerk. In iedere hoek van het hotel kom je nieuwe verrassingen tegen. Dit one of a kind-denken zorgt ervoor dat er altijd iets te zien is, waardoor het bewegen tussen ruimtes als een reis voelt. In elke ruimte een nieuw avontuur. Dát is nog eens een hotelgevoel! Geef zelf elke ruimte op een budgetmanier een uniek karakter door op zoek te gaan naar vintage items die je een opknapbeurt geeft. Zo kun je het laten passen bij je kleurpalet, krijgen items een verhaal én weet je zeker dat je een item hebt dat alleen jij in huis hebt.

Golden touch

De speelse woonaccessoires en geurkaarsen van Italiaanse kunstenaar en designer Fornasetti duiken her en der in het hotel op. Zo in een gouden designkast komen ze perfect tot hun recht. De fraaie gezichten brengen de nodige dosis humor met zich mee. Vitrinekasten en open kasten kun je voor een prikkie scoren (nieuw of tweedehands). Stal je meest luxe items erin uit en creëer een hoetlwaardige eyecatcher.

LEES OOK
8x heerlijke hotels waar je zou willen blijven wonen

nog meer: binnenkijken