Dit zijn de populairste binnenkijkers van 2021

Van een verbouwde school in hartje Haarlem tot appartement met hotelallure aan de Amsterdamse Brouwersgracht. Heel wat verbouwingen verder, hebben deze bewoners hun droomhuis gerealiseerd en wij mochten ervan meegenieten. We blikken terug op de vijf populairste binnenkijkers uit vtwonen van 2021.

vtwonen special tiny houses | fauteuil bij kast vloerkleed
Fauteuil Explicit suède okergeel. Overig privébezit.

Luxe arbeiderswoning

In 2017 kochten Florine en Ezra hun arbeiderswoning in Utrecht van 75 vierkante meter. Met behulp van maatwerk konden ze alle ruimtes optimaal benutten. Anderhalf jaar verbouwen heeft ook zijn vruchten afgeworpen. Ezra: ‘Ik leerde bij door video’s op Youtube te kijken en het gewoon maar te proberen.’ Zo gezegd, zo gedaan. Kijk binnen in deze arbeiderswoning.

vtwonen 07-2021 | mix en match gekleurde eetkamerstoelen met een witte tafel en een houten kast
Oude grenenhouten vloer, wit geschilderd. Gele stoel Tip Ton van Vitra via Van Duivenboden. Eettafel Kantinetafel en stoel rechts voor Piet Hein Eek. Kandelaar Twiggy Large Sjakie’s. Kast Chiffonnière. Vogel raaf en dienblad Pols Potten. Kunst transfer op rijstpapier in houten lijst van Laurien Mulder. Papiermaché rat van Caroline de Bruijn. Vaas op tafel MrsBloom. Overig herkomst onbekend.

Artistiek verbouwde school

Waar ooit kinderen in strakke rijen aan schooltafels les kregen, verschuilt zich nu een bijzonder groen woonhuis. De verbouwde school van Ton en John staat middenin hartje Haarlem, maar van die drukte merk je niks als je in de tuin staat. Ton (tuinontwerper): ‘Mijn filosofie qua tuin is: hoe groener, hoe beter.’ Neem een kijkje in hun droomhuis.

LEES OOK
Even binnenloeren: 7x wonen op het water

vtwonen 01-2021 | binnenkijken bij interior junkie woonkamer met roze boom en stoel
Ronde houten tafel tweedehands. Linnen tafelkleed MrsBloom. Stoelen Luxembourg van Fermob. Plant op de achtergrond: siergember (Hedychium gardnerianum), op de voorgrond Ficus Brown Turkey.

Eclectisch herenhuis

Hoge plafonds, glas in lood en een imposante trap. Het Haarlemse herenhuis uit 1889 is waar Elisah en Christian stiekem altijd al van droomden. Met goede moed en zonder Haarlem zelf te ontdekken, verlieten ze het bruisende Amsterdam. Hun voornaamste doel? De originele elementen van het huis laten stralen. Na veel kleur, botanische dessins en opvallend behang verder, is hun eclectische interieur ontstaan. Kijk binnen in hun droomhuis.

vtwonen 03-2021 | eetkamer met houten tafel en stoelen in verschillende blauwtinten
Hanglampen Multi-Lite Gubi, tafel Arp Design, vloerkleed Élitis, donker- en lichtblauwe stoelen Hay, houten stoelen zwarte zitting Bolia, gouden stekelitem Loods 5, kandelaar palmboom Anna+Nina, beelden Asian Mix Interior, vaas Artic Cheetah Vase the World, linnen gordijnen van Interstil.

Schuurwoning met blauwtinten

Niels en Wouter verlieten hun grachtenpand in Alkmaar voor een bouwkavel in Oudorp. Het resultaat: een nieuwbouw schuurwoning vol licht en boordevol blauwtinten. Wouter: ‘Blauw is van ons allebei de lievelingskleur. Het straalt zowel kracht als rust uit, twee ideale eigenschappen voor een kleur in huis.’ Verreweg de grootste blauwe eyecatcher is de XL letterbakkast in de woonkamer. Kijk binnen in de schuurwoning.

vtwonen special tiny houses | slaapkamer met roze dekbedovertrek
Badkamertegels Kol Haarlem. Granito badkamervloer gegoten door Lenarduzzi BV in Zaandam. Spiegel via aannemer. Wasbak Nood Co. Kranen The Watermark Collection via Baden Baden Interior. Wandspiegeltje herkomst onbekend.

Appartement met hotelallure

Sonja wilde maar op één plek wonen: de Brouwersgracht in Amsterdam. Dat het appartement maar37 m2 telde, deerde haar niet. Door het slim in te delen en te kiezen voor messing en roze details, creëerde ze er de luxe hotelallure die ze voor ogen had. De oudroze wasbak in de slaapkamer moest zelfs helemaal uit Australië komen. Neem een kijkje in het appartement met hotelallure.

MEER BINNENKIJKERS
5x wonen in een urban jungle

nog meer: binnenkijken