Gerenoveerde bungalow in Oostenrijk

In de jaren 70 bungalow van Peter en Anna moest alles verbouwd worden, enkel het zwembad in de tuin mocht blijven. ‘Dag roze behang en donkere kasten, hallo witgrijze muren en lichte meubels!’

Scandinavische vormgeving

Wonen in de stad, dat is Anna’s ideaal. Maar haar man Peter heeft een beter idee: zijn grootvaders huis in een rustige buitenwijk van Linz een flinke opknapbeurt geven en daar gaan wonen. Anna laat zich overhalen (‘Met kinderen wordt het leven sowieso anders’) en in de winter van 2011 wordt de eerste stap gezet. Peter rolt zijn mouwen op om de veertig jaar oude bungalow te renoveren en Anna houdt zich, nadat het grove werk gedaan is, binnenshuis bezig met de inrichting. Voor het interieur kiest het stel voor een moderne, strakke inrichting met veel hout op een simpele zwart-wit basis. Daar voegen ze frisse kleuraccenten aan toe. Scandinavische vormgeving, daar zijn ze op het moment liefhebbers van. Maar dit kan zo weer omslaan, want creatief, dat is Anna in elk geval.

Favoriet plekje

Iedereen heeft wel een favoriet plekje in huis. Voor Anna is dat haar werkplek in de hoek van de woonkamer. ‘Hier maak ik nieuwe ontwerpen die ik later online zet in mijn Dawanda-shop. Daarnaast werk ik als freelance journaliste en doe ik hier inspiratie op om teksten te schrijven. En helemaal mooi meegenomen: vanachter dit bureau kan ik ook genieten van het fraaie uitzicht op de heerlijk zonnige veranda.’ Wanneer Anna even wil relaxen, dan nestelt ze zich op de zetel met haar laptop. Daar kan ze zich ook laten verleiden door foto’s op Pinterest of die uit een stapel tijdschriften. Anna is altijd op zoek naar nieuwe ideeën die haar huis weer een nieuwe sfeer kunnen geven.

Bron: vtwonen augustus 2015 | Styling & Fotografie Christine Bauer | Tekst Anna Baier

nog meer: binnenkijken