5x de mooiste minimalistische binnenkijkers van 2022

Ook dit jaar verschenen er weer allerlei inspirerende interieurs online. Van kleurrijke huizen vol trendy items en opvallende prints tot ingetogen inrichtingen met een Scandinavische look. Toe aan inspiratie voor het nieuwe jaar? Zie hier de 5 mooiste minimalistische binnenkijkers van 2022 op een rij.

minimalistische slaapkamer

Wat is de minimalistische woonstijl?

De minimalistische woonstijl is er een die al jaren in trek is. In een minimalistisch huis geldt de regel dat minder meer is en voeren onuitgesproken kleuren de boventoon. Denk aan beige, taupe, ecru en alles daartussenin. Het oogt clean, fris en straalt rust uit. Dat betekent trouwens niet dat het saai is. Goed uitgevoerd minimalisme is juist het tegenovergestelde, want je kunt spelen met accenten in hout, statements maken met mooie kwalitatieve meubels en een mix van rijke materialen.

Kun je nog wat inspiratie gebruiken om deze woonstijl te omarmen? Klik dan rustig door op onderstaande minimalistische binnenkijkers.

1. Rotterdamse woning met minimalistische, luxe look

fluwelen bank
Fluwelen bank Sofa Company, staande lamp Flos, bank Flow Rotterdam, hanglamp Venini, lamp op schouw van Margreet van Schaijck, accessoires in kast van Maison Jolie, vintage en souvenirs, eettafel op maat gemaakt, eetkamerstoelen Aime Té Studio messing hanglamp Gervasoni. Overig onbekend.

De woning van Mariska en haar vriend Ricardo te Rotterdam ademt rust. Het kleurpalet in het herenhuis is minimalistisch, om zo de pronkstukken en de authentieke details de spotlight te gunnen. Alle muren zijn geverfd in lichte maar warme kleuren, zoals beige en gebroken wit. ‘Zolang je binnen een bepaald kleurpalet blijft werken, kun je verschillende tijdperken goed met elkaar mixen en matchen. Dit maakt het juist spannender en interessanter’, zegt Mariska.

Meer zien? Hier kun je de gehele binnenkijker van deze woning nog eens volledig bekijken.

2. Een ingetogen interieur met kleurrijke accenten

Een historisch pand vol authentieke details naar de huidige tijd trekken kan riskant zijn. De Deense Julia en Rasmus gingen de uitdaging aan. Het resultaat: een eigenzinnige woning waar Scandinavisch minimalisme en vintage design in alle rust samenkomen.

‘Voor ons was het van groot belang om trouw te blijven aan de oorsprong van de plek, maar er wel een betere functionaliteit en een moderner gevoel aan te geven. Esthetiek en bruikbaarheid moesten hand in hand gaan’, aldus Julia. We hebben functionalisme met strakke lijnen en eenvoud de boventoon laten voeren. Dit creëert een rustige aanblik waardoor we konden knallen met kleuraccenten.’

Hier bekijk je alle foto’s van de woning.

groen blauwe muur

3. Verbouwd appartement te Marseille vol maatwerk en details

halfronde spiegel marmeren wasbak
Wasbak en plateautjes uitgevoerd door steenhouwer, eiken wastafel door timmerman. Kranen Zucchetti. Wandlamp Made. Spiegel, sieradenhaak Bisou Bijou, huisparfum, geurkaars Margaux Keller. Overig onbekend.

Margaux Keller is geliefd om haar speelse ontwerpen met zachte vormen, elegant, minimalistisch en altijd met een kwinkslag. ‘Functionaliteit is belangrijk’, verklaart ze, ‘maar een ontwerp moet je ook raken, je doen verwonderen. Het moet het alledaagse bijzonder maken.’ Eind 2020 verhuist de ontwerpster met haar gezin naar een appartement in de klassieke Haussman-stijl, met grote kamers, hoge plafonds en het originele sierstucwerk. Prach-tig!

Meer zien van deze woning vól unieke details, maatwerk en verrassende kleuren? Hier kun je alle foto’s bekijken.

4. Een portiekwoning met een strandhuisgevoel in Den Haag

Danielle en Peter bouwden zo goed als eigenhandig een strandhuis boven op hun Haagse portiekwoning. Door de beperkingen van regels en budget werden ze extra creatief in het vinden van verrassende oplossingen. ‘Balans is voor mij heel belangrijk in een interieur, daarom voeg ik graag meubels met een verhaal toe als ik merk dat het allemaal wat te nieuw en ingetogen oogt. De Scandinavische stijl vind ik mooi als basis. Wat ik ook aantrekkelijk vind is Japandi, een sfeer die het midden houdt tussen Scandinavisch en Japans. Alleen wel altijd met een twist door er vintage meubels, een opvallend kleuraccent of iets anders verrassends aan toe te voegen. Zo komt onze portiekwoning met dakopbouw helemaal tot leven.’

Bekijk hier alle foto’s van deze Haagse woning.

lambrisering van verf
Schilderij en kruk HKliving, vintage mid-century kast Sprinkelhop, vintage designlamp Baobab van iGuzzini is een kringloopvondst, zwart vaasje H&M Home. Overig onbekend.

5. Een harmonieus interieur in Kopenhagen

beige stoel
Kleed Cappelen Dimyr, Arctander Chair van Paustian, kunstwerk Josephine Aune, lamp Ingo Maurer.

Het Zweedse koppel Ellen en Jacob viel als een blok voor het lichte appartement met hoge plafonds en houten vloeren. Het harmonieuze interieur bestaat uit een mix van vintage, organische vormen en natuurlijke materialen. Jacob: ‘In het begin hadden we grootse plannen om de muren kleur te geven, maar uiteindelijk besloten we alles wit te houden. Het harmonieuze interieur heeft een duidelijke Scandinavische signatuur: ronde, organische vormen, zen-achtige kleurstellingen en natuurlijke materialen zoals hout, katoen en wol. De meubels zijn met zorg uitgekozen en niets aan de inrichting is overbodig. Hier geldt duidelijk het adagium less is more.

Nog meer zien? Hier kun je alle foto’s van de woning bekijken.

Minimalistisch shoppen…

nog meer: binnenkijken