Binnenkijken in een voormalige appelboerderij

Een schrootjespaleis: zo noemde Mirte en Tom hun voormalige appelboerderij voor de grote verbouwing. Nu, zo’n drie jaar later, is de boerderij zo goed als af. Het is een kleurrijk geheel met een perfecte balans tussen oud en nieuw, vintage en design.

Gordijnen, vakken bij trap en vlakverdeling boven de haard eigen ontwerp. Verfkleur trap en trapkast Green Smoke, Farrow & Ball. Tegels haard Rozetta. Vintage bank, fauteuils en voetenbank Morentz, plaid Sigrid Calon. Vloerkleed Sense of Marble van Desso. Lampen en bijzettafel Twister van Spoinq. Dienblad en kop herkomst onbekend. Schaal en schapenvacht lokale markt.

Verbouwing op afstand

Vanuit hun tijdelijke woonplek in Nigeria, besluiten Mirte en Tom hun oude boerderij in Nederland te verbouwen. Aan de andere kant van de wereld komen ze tot een ontwerp waarbij oude elementen, zoals de stenen muur en balken, optimaal tot hun recht komen. Het stel krijgt hulp: ‘Hoewel we zelf veel ideeën hadden en goed wisten wat we wilden, is een architect voor het meedenken over de constructie onmisbaar.’ Zo is het achterdeel van de eerste verdieping opnieuw ingedeeld en weer bewoonbaar gemaakt. In de slaapkamer is een groot raam gemaakt van oude hooiluiken, voor een prachtig uitzicht over de dijk en boomgaard.

2665nlb8njwz_s2400.jpg

Balans tussen oud en nieuw

Het interieur heeft een perfecte balans tussen oud en nieuw. Bij elke keuze wordt gekeken hoe een nieuw ontwerp perfect in balans kan worden gebracht met de aanwezige originele elementen. De 3.80 meter hoge plafonds, de balken en de doorbraak naar de vide waardoor je in de woonkamer helemaal naar de top van het huis kijkt, werden als uitgangspunt gebruikt en zijn in hun waarde gelaten. Nieuwe elementen, zoals de groene trap en het haardblok met Marokkaanse tegels trekken de aandacht en zorgen voor een praktische ruimteverdeling in het huis.

Vlakverdeling boven de haard eigen ontwerp. Verfkleur trap en trapkast Green Smoke, Farrow & Ball. Vintage bank, fauteuils en voetenbank Morentz, plaid Sigrid Calon. Vloerkleed Sense of Marble van Desso. Lampen en bijzettafel Twister van Spoinq. Schaal en schapenvacht lokale markt.
Keukenontwerp Mirte, gebouwd door Martens & Dochters. Marmeren blad Revy Stone.
Trapkast, zwarte stalen balustrade en vlakverdeling op wand eigen ontwerp. Verf trap en kast Green Smoke van Farrow & Ball.

LEES OOK

5 unieke boerderijen

Eyecatchers in de voormalige appelboerderij

De stijl die Mirte in de voormalige appelboerderij heeft doorgevoerd is kleurrijk, met hier en daar een kwinkslag. In de badkamer liggen de bosgroene tegels met punten speels op de vloer, alsof ze er toevallig zo zijn neergelegd. In de keuken koos Mirte voor grijs. Alles, van de kozijnen tot kastjes heeft dezelfde kleur. Behalve het marineblauwe keukenblok met het marmeren blad: een eyecatcher waar niemand omheen kan.

Tegels Rozetta, douchewand Plieger. Rieten mand uit Nigeria. Bad Vigour, handdoek Cocomat
Keukenontwerp Mirte, gebouwd door Martens & Dochters. Marmeren blad Revy Stone. Krukken Morentz, vaas Studio Truly Truly, fruitschaal Geert Lap, aardewerk Claudy Jongstra, blauwe mokjes Mella. Fornuis Falcon. Schilderij uit Nigeria

nog meer: binnenkijken