Binnenkijken in een tiny house in de bossen van Nunspeet

In hun vakantiehuis in de bossen van Nunspeet komt alles waar Nikkie en haar vriend Marc zo van houden samen: reizen, interieur en natuur. Dus zijn ze er zo vaak mogelijk. Om te klussen, pasta te maken en platen te draaien. Kijk binnen in het Scandinavische tiny house van Nikkie en Marc.

tiny house
Vloer Novilon vtwonen. Kast- en bedombouw Hertog Recreatiebouw. Bijzettafel Sklum, glas Ikea. Matras Nofruit, schoenen herkomst onbekend, deken Jysk. Kussens van voor naar achter H&M Home, Jysk, Calma House.
tiny house
Keuken, kraan Ikea, tegels Schippers tegels. Waterkoker Hema, kop Ikea, zeeppompje herkomst onbekend. Lamp Earthware, tafel Wehkamp, draadstoel, stoelen Vintagelab15, houten plank Xenos. Mokken Ikea, vaas Bloomon, droogbloemen Bloomon en uit het bos, kleed Volero Vloerkleden.

Tiny house op de Veluwe

Voor Nikkie en Marc was het belangrijk dat ze – in plaats van een kant-en-klaar chalet – zelf naar eigen ontwerp een huis konden laten bouwen op een beschikbare kavel. Na lang zoeken vonden ze een plek op een camping op de Veluwe, in het dorp Nunspeet. De enige voorwaarde die de campingeigenaar stelde, was dat de woning aan de buitenkant zwart moest zijn. Om het buitenleven zoveel mogelijk binnen te halen, koos het stel voor grote ramen, die ervoor zorgen dat er zoveel mogelijk licht binnenvalt. De zwarte buitenkant inspireerde hen voor de naam van hun vakantiewoning: Noyr.

LEES OOK
Zo creëer je ruimte in een vakantiehuis

tiny house bed
Bedombouw Hertog Recreatiebouw.Kandelaarlamp zelf­gemaakt. Matras Emma, beddengoed herkomst onbekend, sprei met pompons gekocht in Marrakech, gehaakte sprei Lidl. Waterkaraf Ikea, tak uit het bos, platenspeler Crosley, beige kussen H&M Home, bruin kussen Calma House.
tiny house
Keuken, kraan Ikea, tegels Schippers tegels. Waterkoker Hema, kop Ikea, zeeppompje herkomst onbekend. Lamp Earthware, tafel Wehkamp, draadstoel, stoelen Vintagelab15, houten plank Xenos. Mokken Ikea, vaas Bloomon, droogbloemen Bloomon en uit het bos, kleed Volero Vloerkleden.
houten tiny house
Houten huis ontworpen door Nikkie en Marc, gebouwd door Hertog Recreatiebouw.
Wastafelmeubel, kraan, mandjes Ikea, spiegel, vaas Xenos. Toilet, douche herkomst onbekend. Fles, kwast herkomst onbekend. Tak uit het bos, luchtje Hugo Boss, badmat Søstrene Grene.

Pasta koken en plaatjes draaien

Om ervoor te zorgen dat Nikkie en Marc na een verblijf in Noyr ontspannen weer naar huis rijden, zijn er bordspelletjes, staat er een platenspeler en is er een pastamachine om zelf pasta mee te maken. In het kleine huis komt alles waar het stel van houdt samen: reizen, koken en in de natuur zijn. Doordat ze doordeweeks in Utrecht wonen, hebben ze het beste van twee werelden: het levendige van de stad en de natuur, rust en ruimte van de Veluwe.

Keuken, kraan Ikea, tegels Schippers tegels. Waterkoker Hema, kop Ikea, zeeppompje herkomst onbekend.

Het huis is onmiskenbaar geïnspireerd op de

Scandinavische woonstijl

Scandinavische woonstijl

Nikkie is gek op de Scandinavische woonstijl en dat zie je terug in haar tiny house, waar lichte kleuren en hout domineren. Het liefst had ze alles wit gehouden, maar omdat dat wel erg besmettelijk is, was dat niet handig. Naast een naturel basis vind je veel meubels en accessoires in Scandinavische stijl, zoals een Hay-stoel, een bijzettafel van Sklum en accessoires van Jysk. Ook de keuken en het wastafelmeubel komen oorspronkelijk uit Zweden. Van Ikea wel te verstaan. Omdat er geen plek was voor een aparte slaapkamer, is het bed op een verhoging in het leefgedeelte gesitueerd.

Picknicktafel herkomst onbekend, kleed H&M Home. Servies, karaf, glazen Ikea. Kussens Calma House, lampenslinger Marktplaats.
stoel op een veranda
Stoel HAY design, deken Jysk.

LEES OOK
Binnenkijken in een romantisch Frans gezinshuis

nog meer: binnenkijken