Binnenkijken in een sfeervol kersthuis in Denemarken

Het huis van Henrietta en haar gezin is sfeervol ingericht tijdens de feestdagen. De kerstdecoraties blinken uit in Scandinavische soberheid. Vondsten uit de natuur krijgen een ereplaats op de kersttafel. Kijk binnen in een sfeervol kersthuis aan de Deense kust.

sfeervol kersthuis
Bank Baseline van Eilersen, kussens Tapet-Cafe. Marmeren koffietafel Poul Kjærholm, kerstkrans met kaarsen gemaakt door Malou Karberg en Henrietta. Inkttekening boven bank Cathrine Raben Davidsen, kunstwerk links naast raam Egill Jacobsen. Lamp Arco van Achille & Castiglioni voor Flos.

Strandhuis

Het zwarte houten huis van Henrietta en haar gezin staat aan het strand. Vanuit het compleet gerenoveerde pand kijk je zó uit op zee. Het interieur is een classy mix van moderne kunst, designklassiekers en Scandinavische eenvoud. Langs het pad naar de voordeur staan kleine kerstbomen in stenen potten en langs de balustrade van het balkon hangen slingers met lichtjes. Het sfeervol verlichte kersthuis steekt mooi af tegen het achterliggende beukenbos.

LEES OOK
Making magic: kerstversiering voor elke ruimte in huis

Scandinavisch versierde kersttafel
Eettafel zelfgemaakt door Henrietta. Stoelen Allu ontworpen door Paola Navone voor Gervasoni, hanglamp Non Random Light van Moooi. Tafelkleed en servetten Georg Jensen Damask. Zwart servies Royal Copenhagen. Tafeldecoratie gemaakt door Malou Karberg en Henrietta. Lithografie links van Per Kirkeby. Overig herkomst onbekend.
zwarte keuken
Oude Boform keuken en Ilva tafels geschilderd in kleur Railings van Farrow & Ball, handvaten kastjes Brandt Collective, tegels Made a Mano. Houten kruk Louisiana Design Butik. Overig herkomst onbekend.
kerstboom in de woonkamer
Bank Baseline van Eilersen, kussens Tapet-Cafe. Marmeren koffietafel Poul Kjærholm, kerstkrans met kaarsen gemaakt door Malou Karberg en Henrietta. Inkttekening boven bank Cathrine Raben Davidsen, kunstwerk links naast raam Egill Jacobsen. Lamp Arco van Achille & Castiglioni voor Flos. Vintage leren Safari Chair van Kaare Klint. Vier grafische kunstwerken Ulla Pedersen.
kerstkrans met kaarsen
Bank Baseline van Eilersen, kussens Tapet-Cafe. Marmeren koffietafel Poul Kjærholm, kerstkrans met kaarsen gemaakt door Malou Karberg en Henrietta.

Scandinavische eenvoud

Ook binnen heeft Henrietta natuurlijk ogende versieringen aangebracht. Een tak met papieren kerstballen in pasteltinten en een mooie kerstkrans voor het keukenraam. Elementen die passen bij de Scandinavische uitstraling van het interieur. ‘Het huis is in alle seizoenen mooi,’ vertelt Henrietta, ‘maar de winter is waarschijnlijk de tijd die ik het leukst vind.’ De kunst is om het interieur met kerst niet té overdadig te decoreren. ‘Kerstdecoraties moeten de omringende architectuur en de meubels dienen en niet verbergen.’

bruine meubels
Bank Bo-Tikken, stoel Egg van Arne Jacobsen, witte lamp Trípode van Santa & Cole, vintage poef gekocht bij Couch by Chresten Rud. Kunstwerken Ulla Pedersen. Herkomst vaas onbekend.

Natuurlijke kerstdecoraties staan stijlvol en zorgen voor

een warme sfeer

Sfeervol kersthuis

De decembermaand staat in het teken van plezier en samenzijn met het gezin. Henrietta versiert het huis met vondsten uit de natuur die haar liefde voor eenvoud en natuurlijke decoratie laten zien. ‘We gaan graag wandelen in het bos met de honden en verzamelen dan grote dennenappels en takken voor in huis. Ook bakken we brood en koekjes. Het geeft mij veel energie om kerstversieringen en traditionele gerechten te maken. Ik vind het heerlijk als het huis vol gasten is en alles er mooi en sfeervol uitziet.’

Scandinavische badkamer
Wastafelmeubel Bad & Stil. Houten dienblad Ferm Living. Kraan en douchekop Toni Copenhagen. Overig herkomst onbekend.
tweepersoons slaapkamer
Kussens Tapet-Cafe, kunstwerk Cathrine Raben Davidsen. Houten kruk Louisiana Design Butik. Overig herkomst onbekend.

LEES OOK
Creëer een Nordic kerstsfeer met deze winterse DIY’s

nog meer: binnenkijken