Binnenkijken in een romantisch Frans gezinshuis

Ludivine droomde van een rustiek familiehuis in de regio Parijs, inclusief open haard en originele elementen. Ze vond weliswaar een pand uit 1912, maar de authentieke details waren er helaas uit gesloopt. Gelukkig wist ze precies hoe ze de sfeer van toen kon terughalen. Romantiek in een Frans gezinshuis.

vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | ronde eettafel met webbing kast
Hanglamp Pale Georges. Tafel en stoelen tweedehands. Dressoir Ivar Ikea, zelf webbing deuren aangebracht. De antieke schouw werd gevonden in een Parijs’ appartement.

Groot stofnest

Ludivine en Henri wilden per se in Vaires-sur-Marne wonen. ‘Het is een prettig oord met veel watersportmogelijkheden, boomrijke straten en kanalen’, verklaart ze. ‘En Parijs is maar 45 minuten weg.’ Het gezinshuis uit 1912 dat ze er vonden, had nog maar weinig karakteristieke elementen. Maar dat vonden ze geen probleem. Hun doel: restaureren én moderniseren, en dat betekende een grondige verbouwing. Ludivine: ‘De vorige eigenaar had het originele parket verwijderd, op de begane grond waren alle oude tegels verdwenen en de zolder was één groot stofnest. Echt alles moest gedaan worden.’

LEES OOK
Op deze buitenlandse Funda’s vind je de mooiste huizen

vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | wastafelmeubel met ronde spiegels
Wasbakken nvgallery.com. Wastafelmeubel gemaakt door Ludivine. Spiegels en muurtegels Leroy Merlin.
vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | badkamer met zwart witte tegels
De stoffige zolder werd getransformeerd tot ouderslaapkamer met inloopbadkamer. Het marmer in de douche is van Leroy Merlin. Mand Ikea.
vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | slaapkamer met behang
Behang Ava in kleur dark blue Sandberg. Bed en mand Ikea. Plaid La Redoute. Nachtkastjes Maisons du Monde. Stoel gifi.fr. Plafondlamp tweedehands. Raamdecoratie A.B. Interior. Overig onbekend.
vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | keuken met hout en wit en Scandinavische stijl
Het rechte aanrecht werd vervangen door een L-vorm en een keukeneiland bij de ingang. Vloertegels Mosaic del Sur. Wandtegels asdecarreaux.com. Keuken Ikea. Houten wandkast tweedehands. Peertjes aan houten balk Leroy Merlin. Zwarte plafondlamp Alinea. Overig onbekend.

Rustig maar gloednieuw

Voor het grote werk schakelden Ludivine en Henri vaklieden in. Daarna deed het stel veel zelf, zoals een tweedehands schouw van Carrara-marmer installeren op de plek waar ooit een haard moet hebben gezeten. Ludivine: ‘Hij is niet functioneel, maar geeft zó veel sfeer aan de woonkamer.’ Veel details die authentiek ogen, zijn in werkelijkheid toegevoegd door Ludivine en Henri. Zo zijn de wasbak en kranen in de keuken gloednieuw, net als het tegelpatroon op de vloer. Ludivine: ‘Ik zag het in een herenhuis in de buurt van Parijs dat me inspireerde voor de indeling van de begane grond.’

vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | ronde tafel met verschillende stoelen
Hanglamp Pale Georges. Verfkleur inbouwkasten Calme Envie van Leroy Merlin. Schouw afkomstig uit een Parijs appartement. Tafel en stoelen tweedehands. Overig onbekend.

Veel details die authentiek ogen, zijn in werkelijkheid toegevoegd door

de nieuwe bewoners

Blauw, blauw, blauw

Om eenheid te creëren, werd overal blauw gebruikt. ‘Ik heb iets met die kleur’, zegt Ludivine lachend. ‘Elke kamer heeft een andere tint gekregen en daarmee als het ware een eigen identiteit.’ Ook de mix van moderne meubels, antiek en rommelmarktvondsten past bij de visie van Ludivine, die sinds 2020 werkt als interieurontwerper. ‘Ik wil ruimtes optimaliseren met de juiste meubels en decoratie. Een Frans gezinshuis moet goed voelen en een interieur hebben dat de persoonlijkheid van de bewoners weerspiegelt.’

vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | tafel met blauw tafelkleed
Tafel en stoelen Leroy Merlin. Tafelkleed Alinea. Borden Casa Shops. Glazen Maisons du Monde.
vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | tuinbank met webbing en kussens
Rotan bank Mastholmen en bijzettafel Gladom Ikea. Tafel gemaakt van pallets. Overig onbekend.

LEES OOK
Binnenkijken in een mini-appartement in hartje Parijs

nog meer: binnenkijken