Binnenkijken in een mix & match huis in Amstelveen

Een rondje door het mix & match huis van Kim en Bart levert een schat aan verhalen op. Hún familieverhaal. Van designbank tot vintage lamp en opgezette vlinder: aan nagenoeg alles zit een dierbare herinnering.

Familiewoning Amstelveen
Vintage woonkamer | Mix & Match |
Bank Leolux, kleed Rozenkelim. Eames Lounge Chair en String-kast Co van der Horst. Plafondlamp straatvondst, vloerlamp Kwantum. Groene poef Riverdale, matraskussens Day Home, ecru poef Lodsh. Kussen Livv lifestyle. Tafel en ornament kringloop, kandelaar Sissy-Boy, vaas West Germany. In kast: zebra- en visvaas en lijst met print Sissy-Boy, aap Kay Bojesen, tijger, ornament vogel en klok Dolores del Dia. Tekening Mark van Gennip (mrrk.nl), ananas Zara Home. Overige souvenirs en vintage.

Dreamteam

‘Op een dag kwam Bart aanzetten met een reusachtige porseleinen tijger. Ook nam hij eens een koperen eendenkop mee van een werktrip. Op mijn beurt heb ik hem voor zijn veertigste verjaardag een opgezette Morpho-vlinder gegeven; zo’n soort vlinder zien we regelmatig als we samen op reis zijn’, vertelt Kim. Wat ze maar wil zeggen: zij mag dan stylist zijn, ook Bart denkt mee over het interieur waarin dieren, planten, vintage en designklassiekers een terugkerend thema zijn. Een Eames Lounge Chair staat naast een String-kast, een corduroy bank – ‘die uitnodigt om lekker neer te ploffen’ – naast een kringlooptafel.  

Blauwe kast | mix & Match
Kast van kringloop, zelf geschilderd met verf vintage paint Forest Green van Jeanne d’Arc Living. Bloempot tuincentrum Het Oosten. Kogelvislamp Hutspot. Vlinder in stolp De Museumwinkel. Oude vaas van Kims opa en oma. Eend souvenir uit Lissabon. Kunstwerk van Pleun, geïnspireerd door Karel Appel. Lijst op de muur Fortune Flea.
Vintage eetkamer | mix & match
Tafel Lloyd van Functionals. Vloerkleed erfstuk van Kims opa en oma, hanglampen PH5 van Louis Poulson. Vintage houten stoelen. Witte stoelen Piet Hein Eek. Witte kinderstoel Ikea. Foto in Argentinië gemaakt door Bart. Vintage plantentafel Sprinkel + Hop. Plantenpotten vintage, onder andere van Fortune Flea. Gordijnen Ikea. Bloemen Tof Amstelveen. Kaketoe op tafel &klevering.
Trap met bloemen
Zomerse tuin | familiehuis

Miniverbouwing

De authentieke details, ruimte en lichtval trokken Kim en Bart over de streep bij de aankoop van het jarendertighuis. ‘In de schuifdeuren zat nog intact glas-in-lood, zo mooi!’ Een ruim budget hadden ze niet, dus beperkten ze zich tot de verbouwing van het  noodzakelijke. Kim: ‘De keukenwand is verwijderd, waardoor we een open keuken kregen. Er is een low budget keuken in gezet, opgeleukt met porseleinen knoppen. En we hebben muurtegels aangebracht; niet alleen praktisch, ze maken de keuken ook ruimtelijk, ondanks dat ie niet groot is. Alle originele houten vloeren zijn opgeschuurd en gebeitst, boven is een ondervloer wit gelakt.’  

Schuifdeuren naar de eetkamer

“Gedempte kleuren zijn favoriet; die geven het gevoel dat iets niet

splinternieuw is”

Mix & match huis

Een paar jaar later is het een mix & match huis geworden, vol spullen met een verhaal. Van een plafondlamp (‘die vond ik op straat; de fiets zat al vol met boodschappen en kids, maar deze móest mee; de kinderen moesten een heel stuk lopen’) tot de bank (‘gekocht van de erfenis van mijn oma’) en een bed. ‘Dat was ooit van een vriendin. Ik ken haar al sinds mijn vijfde en dat bed dus ook. Ik houd van een mix van stijlen: brocante, jaren 50- en 60-design… Maar vooral van unieke, persoonlijke dingen. Daardoor is het echt óns huis.’   

LEES OOK
Liever rust in huis? Kijk binnen in een sobere oude basisschool

Schouw met accessoires
Bed Essential van Auping. Beddengoed en sprei Zara Home. Bank Loods 5. Gordijnen Hema. Spiegel Fortune Flea. Ornament Smile Kwantum. Wandlamp Sissy-Boy, lamp met brocante voet kringloopwinkel.

nog meer: binnenkijken