Binnenkijken in een mini-hotel met bohemian sfeer in Mexico

De Franse Colette en Pierre-Marie zegden hun banen in het bedrijfsleven op om een vakantieverblijf te beginnen. Nadat ze de halve wereld hadden rondgereisd, vonden ze de perfecte plek in Mexico en startten ze een hotel op het paradijselijke eilandje Holbox.

vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | balkon met uitzicht op de zee
Het terras van de Palapa Suite op de derde verdieping, met buitendouche en uitzicht op zee. Beddengoed en kussens Harmony Textile.
vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | huis van de buitenkant
Casa Cat Ba ligt direct aan het strand. Om het uitzicht optimaal te benutten, werden ramen toegevoegd of vergroot.
vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | balkon met bamboe
Elke kamer heeft een eigen terras met zeezicht. Loungestoel en bijzettafel lokaal gekocht.

Meteen verliefd

Een ecologisch reservaat vol flamingo’s, pelikanen en andere exotische dieren, omringd door kristalhelder, blauwgroen water. Dat is Holbox (spreek uit: Olbosj), een visserseilandje in de Golf van Mexico waar nog nauwelijks massatoerisme is. Geen wonder dat Colette en Pierre-Marie er direct wilden blijven. ‘In augustus 2017 maakten we een drie weken durende reis door Yucatán’, vertelt Colette. ‘De laatste week huurden we een kleine cabin in Holbox, pal aan het strand. Zodra we daar aankwamen, zei ik tegen mijn man: ‘Dit is het paradijs, hier wil ik wonen!’ Ik maakte een grapje, maar het bleek een voorgevoel te zijn.’

LEES OOK
Binnenkijken in een klein surfparadijs in Zuid-Frankrijk

vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | ingebouwde bank met wandkleed
De golvende bank is gemaakt van cement met een coating van fijn zand. Kroonluchter en salontafels lokaal gekocht. Kussens Harmony Textile. Muurdecoratie Jungle van La Maison Pernois
vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | keuken met lichte kleuren
De open keuken, volledig gemaakt van beton, kreeg bewust de huiselijke sfeer van een familiekeuken. Koperen kraan handgemaakt door lokale loodgieter. Goudkleurig theepotje La Maison Pernoise. Overig servies gekocht in Yucatán en Marokko.
vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | wandkleed met blauwe lijnen
Wandkleed LRNCE. Strandtas Lalla Marrakech. Stoel Home Deco in Guadalajara. Beddengoed Harmony Textile.
vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | daybed op het balkon

Slapen op het dakterras

Een vriend bracht ze in contact met een fotograaf die op het eiland woont en hen vertelde over een geel huis dat te koop stond. Het moest flink gerenoveerd worden, maar het had potentieel. Dat het huis maar twee kamers had, vond Colette geen probleem. ‘We zagen meteen dat het mogelijk was om de eerste verdieping uit te bouwen en daar twee slaapkamers toe te voegen, en om een derde extra slaapkamer op het dakterras te maken.’ Dat het huis op slechts drie minuten afstand van de restaurants en winkels staat, was helemaal mooi meegenomen.

vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | ligbed op het strand
Hét recept voor een topdag: een ligstoel en een mooi uitzicht. Gevlochten ligstoelen lokaal gekocht.

‘Zodra je hier wakker wordt en je ogen opent,

zie je de zee’

Hangmatten en zitzakken

De stenen wenteltrap en de oorspronkelijke constructie bleven intact, maar de kamers van dit hotel in Mexico werden opnieuw ingedeeld en kregen allemaal een badkamer, een eigen terras en grote ramen. Colette: ‘Zodra je hier wakker wordt en je ogen opendoet, zie je de zee.’ Ook kwam er een wasruimte, airconditioning en een plankenterras met buitenbar. Het interieur van Casa Cat Ba, zoals het hotel werd gedoopt, is ongecompliceerd en matcht met de natuurlijke eilandtinten. Hangmatten en zitzakken uit Playa del Carmen werden gemixt met vintage meubels en kunst uit alle windstreken. Precies zoals Colette en Pierre-Marie het hadden bedacht.

vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | geel dekbedovertrek op een bed in de slaapkamer
Beddengoed en kussens Harmony Textile. Hanglamp lokaal gekocht. Wandkleed Melissa Avila’s M.A.
vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | witte wenteltrap
De stenen wenteltrap zat al in het huis.

LEES OOK
Binnenkijken in een lekker quirky huis in Melbourne

nog meer: binnenkijken