Binnenkijken in een licht Deens strandhuis

Toen Maria de kans kreeg haar eigen Deense strandhuis te ontwerpen, wist ze één ding zeker: het moest passen in de bos- en duinrijke omgeving. Zowel buiten als binnen voeren natuurlijke kleuren er nu de boventoon.

zomerhuis in Denemarken
strand Denemarken

Wuivende dennen

Maria bracht als kind elke zomer door aan de Deense kust. ‘Dit stuk land was van de buren van mijn ouders en als kind speelde ik hier dan ook vaak.’ De plek is haar dierbaar en maakt haar rustig, omdat het midden in de natuur is. ‘Je bent maar een paar stappen verwijderd van de duinen en het strand. En er is een stuk bos van opeengepakte dennen die scheefgegroeid zijn in de wind. Vanaf het terras zie je ze wuiven, ik kan er uren naar kijken.’

woonkamer zomerhuis
> Bank, plaid en kussens Aiayu. Bernt Petersen-fauteuil en salontafel familiestukken. Rond kleed Ikea. Staande lamp Serge Mouille. Houtkachel Wiking. Kunstwerk Cathrine Raben Davidsen. Vaas Aiayu. Overig onbekend.
haardhout houten huis
Linnengoed Aiayu. Klapstoel tweedehands.
toast en bestek
keuken schuin dak
Keuken, wandrekken, glazen en hoge krijtwitte vaas Ikea. Eettafel en snijplanken Andrea Brugi. Metalen stoel Egon Eiermann, houten stoelen vintage. Vergelijkbare plafondlamp Lampion. Wandlampen Serge Mouille. Theeketel Le Creuset. Zilveren kan uit Griekenland, groen bord uit Marokko. Theedoek Aiayu. Overig onbekend.

LEES OOK

Zo creëer je beach vibes in de slaapkamer

Twee paviljoens

Voor Maria, die maar al te goed beseft dat het een voorrecht is om je eigen huis te kunnen bouwen, stond voorop dat het ontwerp moest kloppen met de omgeving. ‘Alles is uitgevoerd in kleuren die rechtstreeks uit de natuur komen.’ Ze besloot het huis in twee paviljoens te verdelen. De oudste kinderen hebben daardoor hun eigen slaapkamer en wc. ‘We wilden ruime slaapkamers waar je echt fijn kunt hangen, gecombineerd met een grote woon-/eetkamer en verschillende terrassen. Je moet bij elkaar kunnen zitten, maar ook een plek voor jezelf kunnen opzoeken.’

“Alles is uitgevoerd in kleuren die rechtstreeks uit de

natuur komen”

houten wanden
Beddengoed en plaid Aiayu. Wandlampen van een vlooienmarkt.

Zand en schelpen

In de open leefruimte staat de grote loungebank met kussens van haar eigen merk, een salontafel en een stoel die familiestukken zijn, en een karaktervolle vloerlamp van Serge Mouille. Die laatste komt als wandlamp terug op verschillende plaatsen. Alles is uitgevoerd in zand- en schelpenkleuren, die mooi aansluiten bij het geloogde grenen van het interieur en de grijze gietvloer. Het draagt allemaal bij aan de relaxte sfeer. ‘Hier kunnen we de hele dag rondhangen zonder per se iets te hoeven.’

snijplank van hout
Keuken, wandrekken, glazen en hoge krijtwitte vaas Ikea. Eettafel en snijplanken Andrea Brugi. Metalen stoel Egon Eiermann, houten stoelen vintage. Vergelijkbare plafondlamp Lampion. Wandlampen Serge Mouille. Theeketel Le Creuset. Zilveren kan uit Griekenland, groen bord uit Marokko. Theedoek Aiayu. Overig onbekend.
badkamer creme kleur
Vergelijkbare muurverf Basilica 009 van Carte Colori. Spiegel vintage. Badmeubel Danish Reform. Vloerkleed Aiayu. Melkkruk tweedehands. Rvs-kan Stelton. Handdoekenrek zelfgemaakt, badlinnen Aiayu. Rechthoekige spiegel vintage. Vergelijkbare gordijnrails Roedesonline. Badkamerkasten Danish Reform. Voddenkleed Aiayu. Oude melkkruk vintage. Rvs-kruik Stelton. Handdoekenrek zelfgemaakt, badlinnen Aiayu. Vergelijkbare muurverf kleur Basilica 009 van Carte Colori.

LEES OOK
Helemaal zen: ontdek de vtwonen badkamercollectie

Shop de stijl…

nog meer: binnenkijken