Binnenkijken in een laidback bungalow in Australië

Het was oud en donker vanbinnen, maar toch zagen Hayley en Matt meteen wat deze fifties bungalow kón worden: een laidback gezinshuis waar de Aussie-vibe vanaf spat. Het meest bijzondere aan dit huis? Het frisse en uitbundige gebruik van kleur en dessins.

vtwonen binnenkijken special 07-2021 | de woonkamer met een behang met palmbomen, een rode stoel, een oranje vloerkleed, in de achtergrond staat er een pauwstoel
Palmbomen-behang Byron Bay Wallpaper. Yin-en-yangkussen, kussen Locals Only en regenboogkussen Kawaiian Lion. Grafisch zwart-witkussen Target. Macramé wandhanger Family Threds. Rotan bijzettafels en stoel gevonden op straat. Roze neushoornplantenpot Rice dk. Witte locker PS Ikea. Print XO Loneley Sea. Poef Pony Rider. XL bananenkussen Kip & Co. Overig onbekend.

Één grote leefruimte

Toen Hayley en Matt eind 2013 deze fifties bungalow kochten in Belmont, een mooie buitenwijk van de Australische stad Geelong, moest er een hoop aan worden verbouwd. Matt: ‘We begonnen meteen te dromen over hoe we het zouden aanpakken.’ Ze beschouwden het huis als een leeg doek dat hen de vrijheid gaf er een eigen stempel op te drukken. De grootste aanpassing was het verplaatsen van de keuken, naar de achterkant van het huis. Zo ontstond één grote leefruimte met een open keuken en openslaande deuren naar de tuin.

LEES OOK
Binnenkijken in een opgeknapt vissershuis aan de Franse kust

vtwonen binnenkijken special 07-2021 | ronde rotan spiegel met een webbing nachtkastje
Macramé wandhanger Family Threds. Rotan spiegel @downtothewoods. Bijzettafel en stoel gevonden op straat, wit kussen Kawaiian Lion. Roze neushoornplantenpot Rice dk. Op plank: keramieken kruis met hanger Ahoy Trader, print Bandit Girl Mini & Maximus. Plant in pot Olive Green Plant & Prop. Overig onbekend.
vtwonen binnenkijken special 07-2021 | slaapkamer met tweepersoonsbed en een blauw plaid, met twee posters: een met Frida, en een met een quote
Nachtkastje vintage. Beddengoed en plaid met kwasten Kip & Co. Kunstwerk Frida Kahlo van Morgan Jamieson. Print For Like Ever Super Rural. Aloha-print Loneley Sea. Rotan oog @downtothewoods. Overig onbekend.
vtwonen binnenkijken special 07-2021 | twee bedden in de kleurrijke kinderkamer met een nachtkastje en een wereldbol, boven het bed hangen blauwe slingers
Muurstickers Urban Wall. Gele bedden gekregen van Hayleys tante, die er als kind in sliep. Dekbedovertrek rechts en zwart-wit kussen Kip & Co. Trapje Bekväm Ikea, zelf blauw geverfd. Wereldbolkussen Hugg-a-Globe. Print Batdog My Dear Art Shop. Kwastenslinger DD Brand. Wit en geel opberghoofd Lego. Overig onbekend.
vtwonen binnenkijken special 07-2021 | spiegel in de vorm van een oog
Kussen Kip & Co. Nachtkastje vintage. Rotan oog @downto- thewoods. Neonlamp What She Said Co.

Laidback familiehuis

Uitgangspunt van de verbouwing was de aanwezige ruimte in de bungalow te maximaliseren en het interieur een moderne, laidback vibe te geven. De basis is wit, dat benadrukt het zomerse gevoel. Matt: ‘Ik heb ’s nachts de knalrode vloeren witgeverfd terwijl iedereen sliep.’ De ruimte voelt daardoor licht en luchtig aan en de frisse, felle kleuren van de meubels, kunst en accessoires komen extra goed tot hun recht.

vtwonen binnenkijken special 07-2021 | blauwe caravan in Australië met de familie
De achtertuin heeft een groot houten dek, waar een oude caravan dienst doet als barretje. Houten tafel en stoelen HipKids. Krukken Tolix. Overig onbekend.

“De oude blauwe caravan is omgetoverd

in een bar”

Onder de palmbomen

Het interieur is een mix van modern en vintage. Zo valt de rotan pauwenstoel op en liggen overal XL-vloerkussens die voor een relaxte sfeer zorgen. In alle kamers zijn planken aan de muur bevestigd voor familiefoto’s, boeken, kunst, verzamelingen en kindertekeningen. Het gebruik van bonte prints en grafische patronen maakt je instantly vrolijk. Maar de echte blikvanger in de woonkamer? Het palmbomenbehang. ‘Onze grote favoriet,’ benadrukt Matt, ‘want dat geeft het gevoel altijd op vakantie te zijn.’

vtwonen binnenkijken special 07-2021 | palmbomen behang in de woonkamer met een oranje vloerkleed en rode stoel
Palmbomen-behang Byron Bay Wallpaper. Bananenkussen Kip & Co. Poef Pony Rider. Overig onbekend.
vtwonen binnenkijken special 07-2021 | ronde bijzettafel met een rond bord met een witte boterham en een tijdschrift
De bijzettafel vond Hayley op straat.

LEES OOK
Binnenkijken in een lekker quirky huis in Melbourne

nog meer: binnenkijken