Binnenkijken in een kleurrijk nieuwbouwhuis in Eindhoven

Linda en Marc wonen in niet zomaar een standaard nieuwbouwwijk. Hier, in Strijp R in Eindhoven, werd ooit de televisie geboren. Nu staan oude, industriële gebouwen en moderne huizen zij aan zij.

vtwonen binnenkijken special | binnenkijken in een kleurrijk nieuwbouwhuis in Eindhoven eetkamer
Groen geschilderde Ivar kasten Ikea. Luipaardkandelaar &Klevering. Wit-oranje masker umasku.com. Roze print French Toast Studio. Roze kandelaar Ikea, gele Ontwerpduo. Hanglampen Frandsen. Tafel op maat eikentafels.nl. Stoelen vintage. Plantentafel van Linda’s grootouders. Staande lamp Floss Parentesi. Muurverf kleur Zinnia van Histor.
vtwonen binnenkijken special | binnenkijken in een kleurrijk nieuwbouwhuis in Eindhoven woonkamer
Bank Goossens. Gekleurde kussens Roos Soetekouw, kersenkussen merimeri.com, gestreept kussen HK Living. Roze Fringe plaid no. 1 en 5, Fun green Roos Soetekouw. Kleed marktplaats.nl. Plantenbak Kwantum. Witte lamp Studio Arntzen. Paper & Tape lamp annebetphilips.com. Salontafel Zilverblauw voor Wown. Kopjes Pols Potten. Vaasje kringloop. Muurverf kleur Karma van Histor.
vtwonen binnenkijken special | binnenkijken in een kleurrijk nieuwbouwhuis in Eindhoven bureau
Magneetbehang Groovy Magnets. Stoel Karwei. Wit rond kastje Componibili van Kartell. Blauw lampje Egg of Columbus van Seletti, mudinmay.com.

Zichtlijnen in beeld

Het was midden in de crisis en de nieuwbouwwoning waarop zij hun oog hadden laten vallen, bleek nog te koop. ‘We twijfelden geen moment. Oorspronkelijk zouden we er in april 2013 intrekken, maar de bouw liep vertraging op. De nieuwe datum voor oplevering viel precies op onze trouwdag in juli. Gelukkig konden we het veranderen en kregen we de sleutel de dag ervoor. We trouwden op het oude treinperron van Strijp R. Deze plek heeft dus een extra betekenis voor ons gekregen!’ De woning werd casco opgeleverd. ‘We hebben de muren laten stucen en er is beneden een gietvloer aangebracht. Het schilderwerk hebben we zelf gedaan. Als interieurontwerper let ik altijd op zichtlijnen in een huis.’

vtwonen binnenkijken special | binnenkijken in een kleurrijk nieuwbouwhuis in Eindhoven keuken
Keukeneiland van Bruynzeel is voor het raam geplaatst. Krukken van Ikea. Houten bijzettafeltje van de bouwmarkt. Glazen vitrinekastje Zilverblauw voor Wown. Erin een kringloopvaasje en beeldje uit India. De gallery wall bestaat uit een roze zeefdruk van Studio Boot, vakantie-, familie- en trouwfoto’s, een print uit Vietnam, schilderijtjes van de kringloop en een zwart-wit print van H&M.
vtwonen binnenkijken special | binnenkijken in een kleurrijk nieuwbouwhuis in Eindhoven decoratie sidetable
Banana Huey lamp van Seletti. Vaas bloemen Pols Potten. De witte vaas kocht Linda jaren geleden. Grijze vaas Hema.
vtwonen binnenkijken special | binnenkijken in een kleurrijk nieuwbouwhuis in Eindhoven keuken planken
In de keuken staat een collectie potjes, glaswerk en borden uitgestald op Bruynzeel planken. Met de klok mee: vaasjes kringloop, beeldje van Linda’s oma, grijze glazen vaas Ikea, masker uit Thailand, bord Springs Laundry van Seletti mudinmay.com, zwart bordje Ikea, bord met gezichtje Donna Wilson, blauwwitte Hands Up Candleholder van Pols Potten, blauw bord van Hay.
vtwonen binnenkijken special | binnenkijken in een kleurrijk nieuwbouwhuis in Eindhoven boekenkast hal
Op de overloop boven is de muur behangen met behang dat Linda ooit in een Parijse boetiek zag. ‘Het zijn eindeloos veel met pen getekende gezichtjes. Zo leuk, het zorgt voor wat humor in de gang.’ Behang Mil Caras van Tres Tintas. Stoel Karwei. Jake the Snake knuffel van merimeri.com. Tegen de muur de U-Shelf van ontwerper Per Weiss. Kunstwerk Ikea.

Knalkleuren contrasteren mooi met

donkergroen op de muur

Contrasterende kleuren

De basis van het interieur heeft Linda licht gehouden met wit en grijstinten. ‘Ik ben erg van lichte, frisse ruimtes. Maar ook van kleur. Omdat hier veel daglicht binnenvalt, heb ik gekozen voor een donkergroene wand bij de tafel die voor veel rust en warmte zorgt. Aan de andere kant van de woonkamer is een deel van de muren mintgroen geschilderd. Ik ben altijd op zoek naar een beetje ‘wrijving’ in het interieur, door bijvoorbeeld harde kleuren toe te voegen die sterk contrasteren. In dit geval knalroze, oranje, goud en geel. Ze steken mooi af tegen de donkergroene achterwand. Ook mag een interieur best wat humor hebben; dat heb ik toegevoegd met funky items zoals designkandelaren in de vorm van een dier, speelse kussens of geinige porseleinen beeldjes. Het hoeft allemaal niet zo serieus te zijn.’

vtwonen binnenkijken special | binnenkijken in een kleurrijk nieuwbouwhuis in Eindhoven slaapkamer masterbedroom
Roomdivider behangen met behang van Roomblush. Erop monteerde Marc twee Gym Hooks van Hay. Daaraan hangen lampen van Muuto. Witte hanglamp van Piet Hein Eek. Print aan de muur van David Horvitz. Deken Monki. Stapel oranje Japanse opbergdoosjes in nis, mudinmay.com.
kinderslaapkamer
In Stella’s kamer staat een tweedehands kast van Marktplaats. Eraan hangt een flamingo outfit van merimeri.com. Roze kussen Zilverblauw. Bontje Ikea. Slaapbankje Ikea. Blaadjes aan de muur, Herbarium, en zeepaardjes van studioroof.com. Print van eenhoorn van Papio Press. Kleed rozenkelim.nl
kinderslaapkamer roze
Bed van Marktplaats geverfd in kleur Zoet van Histor. Trapje Ikea. Lichtroze pompon-kussen en Jake the Snake knuffel van merimeri.com. Aan de muur illustraties van psikhouvanjou.nl. Kleed rozenkelim.nl.
vtwonen binnenkijken special | binnenkijken in een kleurrijk nieuwbouwhuis in Eindhoven kinderslaapkamer blauw
Lampjesslinger Hema. Het uitrekbare tijdschriftenrek kocht Linda in haar studententijd. De tafel timmerde de vader van Linda zelf. Ze gaf deze een opvallende gele kleur, Citroen van Histor. Wereldkaart van Home Stock. Stoeltjes kringloop. Kleed Home Stock. Gehaakte vliegtuigknuffel en gehaakte radio, beide anneclairepetit.com. Muurverf kleur Trouw van Histor.

Eilandjes creëren

De meubels in het huis van Linda en Marc zijn verre van priegelig. ‘Onze woonkamer is vrij groot, dus heb ik de ruimte goed benut door grote meubels neer te zetten. Ik hou wel van grote gebaren in een interieur. Vaak zie je dat de bank tegen de muur wordt gezet, maar door ‘m er juist een stukje vanaf te zetten, breng je de ruimte in balans. Met een groot kleed erbij, creëer je een soort eilandje in de ruimte. Ik ben erg gecharmeerd van minimalistische interieurs. Maar voor ons eigen huis is dat nu niet echt haalbaar. Het moet natuurlijk een gezellig familiehuis zijn. Wel probeer ik het zo opgeruimd mogelijk te houden door slimme opbergoplossingen. Zo hebben we een paar zwevende kasten, gevuld met speelgoed, aan de donkergroene wand bevestigd.

Ik ben altijd op zoek naar een beetje ‘wrijving’

in het interieur

Woonidee

In een kamer met hoge plafonds breek je de ruimte door een lambrisering aan te brengen. Voor een extra fris en speels effect in de kinderkamer, kies je voor een knalkleur.

nog meer: binnenkijken