Binnenkijken in een jaren 40 huis: van kleine tot ruime woning

Think big, dachten Marlou en Marijn toen zij over de drempel van hun eerste koophuis stapten. Eigenhandig toverden ze de kleine, voormalige huurwoning om tot een ruim en comfortabel huis.

Eigen stijl

Het huis was klein en oogde hokkerig, maar het jonge stel zag de mogelijkheden. ‘Marijn heeft een eigen interieurbouwbedrijf en is erg handig. Met hulp van mijn vader en vrienden hebben we alles zelf gedaan. Gelukkig waren er wel nog een paar oude elementen behouden gebleven, zoals een mooie houten keukenkast met glazen ruiten. We hebben een diepe tuin, dus we konden de keuken een flink stuk uitbouwen, waardoor die nu heel ruim is geworden.’ De woonkamer is opvallend breed met grote ramen, die uitkijken op straat.

Doorleefde materialen

Om meer sfeer in het huis te brengen, kozen Marlou en Marijn voor opvallende kleuraccenten, zoals de knalgele kast. ‘Die heb ik in een vintagewinkel gekocht. Door ’m te verven, is hij een vrolijke blikvanger geworden. We houden van ‘echte’, doorleefde materialen. Daarom hebben we een sloophouten vloer in de woonkamer gelegd. Elke plank was anders: Marijn heeft alles op maat moeten zagen. Een enorme klus, maar zo geweldig mooi.’ Omdat Marlou nog thuis woonde, begon ze helemaal from scratch met de inrichting. ‘Vanaf het moment dat we de sleutel kregen, ben ik beginnen verzamelen. We houden van vintage, dus ik kocht een paar bijzondere meubels, waaronder het oude groene schoolbankje in de woonkamer uit India. Een echte sfeermaker.’

Shop in de stijl van

Vloerkleed van Dutchbone, mand van Household Hardware, zetel van vtwonen, blauw kussen van Hay, zwart-wit kussen van PT (uitverkocht), geel kussen van Riverdale (uitverkocht), poster Nederland van Kortkartellet, lamp van Le Studio, bijzettafel van Riverdale, plant van Green Lifestyle Store.

Meer foto’s en tekst in vtwonen 01-2018.

Bron: vtwonen 01-2018 | Fotografie & Styling Peggy Janssen

nog meer: binnenkijken