Binnenkijken in een huis vol natuur in Maastricht

Loesje was dolblij toen ze een huis vond dat grenst aan bos en groene velden. De schatten die zij en haar gezin daar in de natuur vinden, krijgen ereplaatsjes in huis. Kijk binnen in hun huis vol natuur in Maastricht.

eettafel kleurrijk inspiratie
Tafel Ikea. Muurverf Tijdloos Hoogglans Gamma. Lamp Original BTC. Stoelen: rood Ikea, geel Loods 5, zwart de Tripp Trapp stoel van Stokke en een kopie van de Panton Chair van Vitra, hout een kopie van Carl Hansens Wishbone Chair. Mexicaanse plaid Tica. Groene rugtas Miss Wood. Rood gestreepte tas Sissy-Boy. Vaas Vazen van Janssen. Mok Xenos. Lijsten: Vogel van Elke Lutgerink. Zeefdruk man met roze broek Gies Backes. Appel-hanger en geschilderde tuin van de kringloop. Foto’s Maarten Kuypers. Gehaakte caravan gekocht in een gallery in New York. Plantaardige kroon Loesje van Herp. Riso print All Inclusive Julian Hetzel. Meisje van karton Anna Llenas. Paardenbloem zeefdruk herkomst onbekend. Foto bloesem Lineke Theelen. Gele vlinder gekregen van een vriendin.
keuken inspiratie kleurrijk
Koelkast Smeg. Geraniumplant zelf gestekt. Kitsch schelp op koelkast souvenir uit Griekenland. Magneet-souvenirs meegenomen van verschillende reizen. Fluitketel en pan Le Creuset. Messen Suncraft, Opinel, Dille & Kamille, Pallarès Solsona. Snijplanken Hay, Ikea, Serax. Soeplepel Brabantia. Rvs keukengerei Dille & Kamille. Schaaltje van een pottenbakkersmarkt. Afzuigkap en oven Ikea. Ovenhandschoen Kook. Pollepel Kookhuis aan de Maes. Handdoeken Sissy-Boy. Tapijt The Souks. Pizza-schilderij Oskar. Ronde plafondlamp lampenwinkel.nl.

Geluk

Toen Loesje en Maarten hoorden dat aan de voet van de Maastrichtse Sint Pietersberg voormalige huurwoningen verkocht zouden worden, fietste het stel daar nog diezelfde avond heen. ‘De huizen waren van buiten allemaal opgeknapt, maar van binnen vaak gedateerd,’ vertelt Loesje. ‘Wij hadden geluk: het huis dat we konden kopen, werd casco opgeleverd en het meeste werk was al gedaan.’ In een paar weekenden werden muren gestuukt en gewit, deuren en kozijnen afgelakt en nieuwe trapleuningen geïnstalleerd. Loesje: ‘Bij Ikea hebben we een keuken uitgezocht en bij de Mosa-fabriek een mooi groen tegeltje, dat was het.’

LEES OOK
Urban jungle sfeer in huis, zonder overvloed van planten

keuken inspiratie kleurrijk
Oranje fluitketel en pan Le Creuset. Messen Suncraft, Opinel en Dille & Kamille. Kookboeken Ottolenghi, Jamie Oliver, Sergio Herman, Yvestown in de keuken, De Zilveren Lepel. Snijplanken Hay, Ikea en Serax. Peper- en zoutmolen Peugeot. Soeplepel Brabantia. Hangend rvs keukengerei Dille & Kamille. Percolator tweedehands. Schaaltje van een pottenbakkersmarkt. Afzuigkap en oven Ikea. Ovenhandschoen Kook. Pollepel Kookhuis aan de Maes.
slaapkamer botanisch planten
Bruine kast Marktplaats. Deken met olifanten souvenir uit India. Roze plaid met gedroogde bloemen Loesje van Herp. Tekening in de gang gemaakt door Oskar. Gatenplant Monstera Sissy-Boy.
kinderkamer inspiratie
Hutkoffer kringloop. Schip Playmobile. Schoolplaat rommelmarkt. Planten Intratuin. Tapijt Kwantum.
kinderkamer inspiratie
Papieren walvislamp Petit Pan. Witte kast, rode pot, houten letterdoos, letterbak aan de wand en Marokkaanse lamp op de grond kringloop. Tapijt Kwantum. Verzameling superhelden van de rommelmarkt. Bananenplant Intratuin. Bed en beddengoed Ikea. Grijs kussen met vogels Zilalila. Vintage verrekijker van opa.

Botanische slaapkamer

Het interieur is organisch gegroeid, aldus Loesje. ‘We hebben wat spullen meegenomen uit ons oude huis en de rest van de ruimtes gevuld met dingen die wij mooi vinden. Maarten is vrij zuiver in zijn smaak: hij houdt van Japans keukengerei, van designklassiekers en hij heeft gevoel voor texturen en structuren. Ikzelf ben nogal een verzamelaar, van plaids en kussens tot schelpen en steentjes. Ook Oskar heeft de smaak al te pakken. Hij heeft een letterbak gevuld met fossielen en koralen die hij heeft gevonden. Met boeken over flora en fauna, een bananenplant en zelfgekweekte stekjes maakten we van zijn slaapplek een botanische kamer.’

slaapkamer inspiratie roogbloemen kleurrijk
Bed en beddengoed Ikea. Deken met olifanten souvenir uit India. Kroonluchter Sissy-Boy. Roze plaid met gedroogde bloemen en verzameling gedroogde planten aan muur Loesje van Herp.

‘Uitgebloeide bloemen gooi je in de groencontainer, maar waarom zou je er niet veel langer van

genieten?’

Huis vol natuur

Dat ook de rest van het huis vol planten staat, is niet verwonderlijk. Als plantaardig vormgever verwerkt Loesje natuurlijke materialen in interieurobjecten, zoals een wollen wandkleed waarop ze droogbloemen naaide. ‘Uitgebloeide bloemen gooi je in de groencontainer, maar waarom zou je er niet veel langer van genieten? Met mijn werk probeer ik de natuur te verstillen.’ Achter het huis is bos en ook de rest van de omgeving is groen. Loesje: ‘Samen met Oskar heb ik eens zaadlobben en vruchtjes gezocht die we vervolgens op lapjes stof naaiden. Door al die lapjes aan elkaar te stikken, ontstond wandversiering die me dagelijks herinnert aan die leuke middag.’

vitrinekast inspiratie
Vitrinekasten en kruidenrek Piet Zwart. Dressoir kringloop. Schalen en kommen  Tine K Home en In-Petto. Weegschaal Dille & Kamille. Mengkom rvs Duikelman. Grote cactus Marktplaats. Hangplant Ceropegia Intratuin. Pot kringloop. In de kast: verzameling Pez-snoephouders. Kartonnen dieren zelfgemaakt. Wijnglazen Iittala. Aardewerk meegenomen van diverse reizen. Tekeningen en rariteitenkabinet van Oskar.
woonkamer inspiratie
Bank Wehkamp. Kussens Ikea en Arket. Wandlamp Potence van Vitra. De witte lounge chair met Ottoman is een kopie van Eames. Wanddoek met geverfde grassen eigen werk. Pot goud/grijs Van Pot Los. Zeefdruk Tim Wilders/Atelier Haven. Schaakbord meegenomen uit Londen. 

LEES OOK
Binnenkijken in een oud fortwachtershuis in Uithoorn

nog meer: binnenkijken