Binnenkijken in een houten vakantie-lodge in Zuid-Afrika

Schuifpui open, hot tub aan: meer heb je niet nodig voor een vakantiemodus. Kim liet zich bij het inrichten van drie huisjes van een mini-resort door één ding leiden: het uitzicht. Of het goed heeft uitgepakt? Zeker! Wij namen een kijkje in de vakantie-lodge in Zuid-Afrika.

vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | huis van de buitenkant
Deze cabin is een van de drie die aan vakantiegangers wordt verhuurd. Kim, die het interieurdesign deed, werkte hiervoor samen met architect Nikita van Zyl van ModH Design en het bedrijf Spaas, dat de drie Spaas Podular cabines bouwde.
vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | stoel met kussen en houten wandplaten
Kim koos voor witte, glanzende tegels en melamine kastjes. In het blad is gerecycled glas verwerkt. Kraan Hans Grohe. Keukenblad ProQuartz. Houten fauteuil Radius Minima. Koeienhuid African Leather and Skins. Salontafel Coricraft. Overig onbekend.

Hallo uitzicht

Toen Kim Spyron van Oooh Inspired Interior Design de kans kreeg om een interieurontwerp te maken voor drie nieuwe vakantiehuisjes voor een Zuid-Afrikaans mini-resort, greep ze die met beide handen aan. Ze werkte samen met architect Nikita van Zyl van ModH Design en Dean Westmore van Spaas Podular, en het resultaat daarvan doemt voor je op wanneer je de slingerende weg langs fruitbomen afrijdt: drie zwarte, moderne pod cabins. De huisjes op de Dwarsberg Trout Hideaway in de Breede Valley bestaan uit een containerachtige constructie met ramen tot aan de grond. Het uitzicht over de bergen is spectaculair.

LEES OOK
Binnenkijken in een 70’s bungalow in Kaapstad

vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | tuintafel met tuinstoelen
Tuintafel Patio Warehouse. Stoelen Chair Crazy.
vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | tuintafel buiten
Ook de slaapkamers hebben ramen tot aan de grond. De planten ervoor zorgen toch voor privacy.
vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | opgemaakt bed met houten wandplaten, en grijs dekbedovertrek
Op maat gemaakt bed en hoofdbord Giraffe Designs. Beddengoed Lifsons en White House. Plaid The Cotton Company. Bijzettafel Weylandts. Hanglampen Eurolux. Wandhanger No Negative.
vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | hangstoel in de woonkamer met grijze bank
Hangstoel en bijzettafel Weylandts. Houten fauteuil Radius Minima. Koeienhuid African Leather and Skins. Salontafel Coricraft. Slaapbank Giraffe Designs, kussens Oooh Inspired Interior Design. Grafisch kunstwerk Vicky Sanders. Ventilator Eurolux.

Optimaal ingedeeld

De eigentijdse lodge in Zuid-Afrika waar Kim en haar zoon Silas graag vakantievieren, bestaat uit een leefruimte met open keuken en twee slaapkamers met eigen badkamer. Omdat de kamers niet groot zijn, is het interieur slim ingedeeld. Vaste wand- en inbouwkasten zorgen voor de broodnodige opbergruimte en opengewerkte meubels en accessoires ogen lichtvoetig en transparant. De eetkamerstoelen zijn lichtgewicht zodat je ze bijvoorbeeld makkelijk bij het kampvuur kunt zetten, en vanuit de hangstoel bij de keuken kijk je recht de vallei in.

vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | uitzicht op bergen met een grote boom
Het omliggende, ruige landschap is betoverend mooi. Overal in huis heb je doorkijkjes met uitzicht.

“Het uitzicht over de bergen

is spectaculair.”

Hout, hout, hout

De houten wandbekleding in het huisje gebruikte Kim als uitgangspunt voor de keuze van de kleuren en materialen. ‘Alles wat ik toevoegde aan het interieur, moest blenden met het hout of het juist complementeren.’ Dus koos ze voor lichte en neutrale kleuren en natuurlijke stoffen als touw, geweven katoen en hout. Maar bezoekers van dit huisje zullen vooral veel buiten zijn op het houten deck met buitenbad, uitkijkend over het indrukwekkende landschap. Hier kun je al fresco dineren of op het heetst van de dag chillen in het hangende daybed.

vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | wastafelmeubel
Vurenhouten en melamine kasten Oooh Inspired Interior Design. Zwart kledingrek Bespoke Design. Spiegel Native Decor. Witte kruk Chair Crazy. Overig onbekend.
vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | marmer in de douche
Zelfs vanuit de douche kijk je uit op de bergen. Marmeren wandtegels Mugula Storm Artmar.

LEES OOK
Binnenkijken in een mini-hotel met bohemian sfeer in Mexico

nog meer: binnenkijken