Binnenkijken in een harmonieus interieur in Kopenhagen

Het Zweedse koppel Ellen en Jacob viel als een blok voor het lichte appartement met hoge plafonds en houten vloeren. Het harmonieuze interieur bestaat uit een mix van vintage, organische vormen en natuurlijke materialen.

sofa Mario bellini
Vintage Camaleonda sofa van Mario Bellini B&B Italia, kleed Cappelen Dimyr, vintage Alanda tafel B&B Italia, zwart-witte vaas Emelie Thornadtsson, ronde vaas Beau Marché, kunstwerk Jacob Holst, lamp Ingo Maurer.
doorkijkje eetplek
Kleed Cappelen Dimyr, Arctander Chair van Paustian, kunstwerk Josephine Aune, lamp Ingo Maurer.

Oorspronkelijke charme

Toen Ellen een nieuwe baan kreeg in Kopenhagen, verhuisde het hele gezin naar Denemarken. Ze vonden een appartement in Frederiksberg, een van de groenste buurten van de stad met veel winkels en terrassen. ‘Het voelt hier als een dorp in de stad’, vertelt Jacob. ‘We houden van Kopenhagen. Ons appartement heeft volop karakter en soul. Het ligt op de vierde verdieping en er zijn ramen in drie windrichtingen, dus het natuurlijke licht dat binnenvalt is fantastisch.’

LEES OOK
Binnenkijken in een Stockholms appartement met aardse kleuren

vensterbank zitplek
Kleed Cappelen Dimyr, Gubi vloerlamp en stoel, antiek keramiek in raamkozijn uit Frankrijk en op Sicilië, beeld van Jacobs grootvader als kind, kussens onder meer uit Marokko.
zitstoel tafel
bed bruin dekbedovertrek
Gordijnen Astrid Textiles, bedlinnen Merci Paris, vintage bedlamp uit antiekwinkel in Milaan, Franse antieke tafel cadeau gekregen. Hanglamp Pia van Gärsnäs.
kleine keuken
Keuken op maat gemaakt in Kopenhagen. Vintage houten snijplanken en pan, gordijnen Astrid Textiles. Op een antieke plank keramiek uit Sicilië, handgemaakt door Ellen en vondsten van rommelmarkten. Vintage lampje, vintage stoel Gøran Malmvall.

Harmonieus interieur

Er is zo weinig mogelijk gedaan aan het appartement, waardoor de oorspronkelijke architectuur en de charme behouden zijn gebleven. Jacob: ‘In het begin hadden we grootse plannen om de muren kleur te geven, maar uiteindelijk besloten we alles wit te houden. Het harmonieuze interieur heeft een duidelijke Scandinavische signatuur: ronde, organische vormen, zen-achtige kleurstellingen en natuurlijke materialen zoals hout, katoen en wol. De meubels zijn met zorg uitgekozen en niets aan de inrichting is overbodig. Hier geldt duidelijk het adagium less is more.

verschillende eettafelstoelen
Kleed Cappelen Dimyr, vintage tafel Bukowskis, erop keramiek van Emelie Thornadtsson, Side Chair Vitra, stoelen van onder meer Cassina, Paustian en vintage exemplaren. Vintage Flos hanglamp, gordijnen Astrid Textiles, kunstwerk van, antieke sidetable, vazen Ilis Art en Svenskt Tenn, kunstwerk Kristoffer Lindfors.

“Ronde en organische vormen zorgen voor harmonie in

het interieur”

Antiek en vintage

‘Jacob en ik zoeken beiden graag naar antieke en vintage meubels, accessoires en rommelmarkt-vondsten’, legt Ellen uit. ‘Maar ook herinneringen aan onze reizen vind je terug in ons interieur. Elk meubelstuk, object, kunstwerk, kleed of schilderij vertelt een verhaal en heeft een eigen plek. Op de grond liggen kleden met een Bohemian uitstraling, die ontworpen zijn door een creatief collectief waar Ellen en Jacob deel van uitmaken. ‘Wij houden van een warme, uitnodigende sfeer’, aldus Ellen. ‘Om dat te bereiken kiezen we voor mooi textiel, persoonlijke accenten en zachte tinten.’

witte stoel
Kleed Cappelen Dimyr, Gubi vloerlamp en stoel. Overig privébezit.
vintage houten stoelen
Borden aan de muur en keramiek op tafel gemaakt door Ellen. Houten object winkeldecoratie By Malene Birger, Zweedse tafel vintage, vintage stoelen Gøran Malmvall. Aan de muur in de gang kleed Cappelen Dimyr no.06,

LEES OOK

5x Binnenkijken in nieuwbouwhuizen met elk hun eigen twist

Shop de stijl…

nog meer: binnenkijken