Binnenkijken in een Hamburgs appartement met zomersfeer

Dat Janina dol is op de Franse Rivièra is wel terug te zien in haar Hamburgse appartement met zomersfeer. Ze combineert er zomerse kleuren met een witte houten vloer en hier en daar een speels patroon.

woonkamer met hoge plafonds

Badkamervide

Toen Janina in 2005 haar appartement kocht, was het hard aan renovatie toe. Toch was ze op slag verliefd dankzij de originele sierlijsten, de weelderige tuin en de ziel van het pand uit 1890. Ze besloot het helemaal op te knappen en gooide de indeling van het huis om. Zo is in de badkamer – pal boven het bad – een vide gecreëerd, met plek voor extra opbergruimte en een logeerbed. ‘De plafonds zijn bijna vierenhalf meter hoog en daar wilde ik van profiteren. De vide is bereikbaar via een wenteltrap, een fijne plek om te lezen.’

badkamer-ronde-spiegel
ronde spiegel badkamer
bed in lichte kleuren
Bed Promemoria. Bijzettafels Knoll. Lampen, sprei en gestreept vloerkleed Maison Sarah Lavoine. Bankje The Socialite Family. Spiegel Honoré Décoration. Geel kussen Élitis, kussens met print uit Los Angeles.
roze stoelen in slaapkamer
Roze vintage fauteuils van Janina’s grootouders. Tafeltje Gubi. Roze vaas van rommelmarkt Palm Springs. Overig onbekend.

Speelse strepen

Wat meteen opvalt, is de manier waarop Janina kleur heeft toegepast in haar appartement: twee jaar geleden besloot ze de witte boel op te fleuren met opvallende tinten. Een mooi voorbeeld daarvan is de zonnig gele keuken, maar ook het hemelsblauw in de badkamer en slaapkamer zorgen voor een totaal andere uitstraling. Daarnaast bracht ze op verschillende muren speelse strepen en grafische patronen aan. Deze lijnen breken – waar nodig de hoogte – of benadrukken deze juist.

eettafel gedekt
Juten kleed Élitis. Stoelen Thonet en Ton. Tafel Tacchini. Staande lamp Best Before. Kandelaars Maison Sarah Lavoine. Gele kan Jars Céramistes. Gele lamp uit Puglia. Overig onbekend.

“De plafonds zijn bijna vierenhalf meter hoog, daar wilde ik

van profiteren”

Vakantiehuis

Kunst, stapels boeken, rotan accenten, vintage posters en meubels en bijzondere objecten maken het interieur interessant. Janina, die een eigen interieurwinkel heeft in Hamburg, verandert regelmatig haar inrichting. ‘Soms hebben kleine veranderingen een groot effect. Een nieuw kleurconcept doet wonderen en persoonlijke items zorgen voor veel sfeer.’ De houten vloeren liet ze – met een reden – verven in hoogglans wit: ‘Zo heb ik het hele jaar door het idee dat ik in een vakantiehuis woon. Heerlijk!’

Shop de stijl…

nog meer: binnenkijken