Binnenkijken in een eigentijdse koffiehoek

beeld vtwonen Beeld

Caroline maakte een café-waardige koffiehoek in haar huis, compleet met losse marmeren tafels. Vanaf de bank heb je uitzicht op straat, zodat je lekker mensen kunt kijken – net als in een echt café. Het ‘cafeetje’ is met stip de favoriete plek in huis.

Lees verder onder de advertentie

bewoner(s): Caroline, haar man Auke en zoon Koos. Dochter Lieke studeert en woont op kamers in Amsterdam.

waar: Arnhem

soort huis: Stadsappartement van drie verdiepingen in een oud pakhuis, 350 m2

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Vierhonderd kookboeken

Carolines man Auke is ‘kookgek’. In de keuken van hun oude huis hadden ze daarom een complete wand ingeruimd voor zijn meer dan vierhonderd kookboeken. ‘Auke wilde geen afscheid nemen van zijn kookboeken, maar ik zag die wand niet voor me in dit huis’, vertelt Caroline. Toen bedacht ze aan de straatkant, dicht bij de keuken, een eethoek in café-stijl. Tussen twee wanden liet ze een nis inbouwen met twee ruime schappen voor Aukes favoriete kookboeken en mooie keukenspullen zoals de zilveren bokaal die dienst doet als wijnkoeler. Daaronder ontwierp ze een comfortabele bank op maat, gestoffeerd in kelimstof door De Waarborg in Babberich. In plaats van één grote tafel koos Caroline voor twee losse terrastafeltjes, met daarbij witte designklassiekers DAR van Charles en Ray Eames van Vitra.

Lees verder onder de advertentie

“Als een vriendin komt koffiedrinken, ploffen we op deze bank.”

Favoriete plek

De ramen kunnen helemaal open in de koffiehoek, dus bij mooi weer is er contact met wat er buiten op straat gebeurt. ‘Gezellig’, vindt Caroline, ‘want er is altijd levendigheid, we wonen midden in de binnenstad van Arnhem. Als een vriendin komt koffiedrinken, ploffen we automatisch hier op de bank.’ En spelen ze in het weekend een spelletje backgammon, dan schuiven ze de twee tafeltjes aan elkaar. ‘We zitten eigenlijk altijd hier, en dat terwijl om de hoek een enorme eettafel staat. Deze hoek voelt – ook met het lage plafond – als een gezellig café.’ Inmiddels heeft Caroline ook bij verschillende van haar klanten zo’n knus hoekje in restaurantsfeer ontworpen. ‘Het is iets dat je bijna nooit ziet in een woonhuis, maar het geeft gelijk sfeer.’ De sfeer wordt hier afgemaakt door de persoonlijke items aan de wand: het kunstwerk met roze theepot van Klaas Gubbels, een werk van Corneille en handgeschilderde bordjes van de Arnhemse kunstenares Ingrid Koning (@ludewina.decoration).

Benieuwd hoe de rest van het huis van Caroline en Auke eruit ziet? Je kunt hier binnenkijken in hun stadsappartement.

Lees verder onder de advertentie
 Loungemeubel en tafel op wielen eigen ontwerp. Kruk en geweven lantaarn Loods 5. Kussens op de bank Tim’s Kussens, kleurige kussens Bohemian du Maroc. Zilveren schaal op voet ooit bij de Bijenkorf gekocht  Beeld

Nóg een heerlijke plek

Niet alleen binnen zit een koffiehoek, ook het terras van het gezin doet niet onder aan dat van een grand café. Met deze vijf tips haal je dat heerlijke vakantiegevoel op je eigen terras:

  1. Zorg voor groen, ook als de ruimte beperkt is. Laat de bloei in de vaste bakken nog even op zich wachten? Werk dan met losse potten met bijvoorbeeld geraniums of citroenboompjes voor een toef kleur.
  2. Caroline en Auke maakten bakken van betonplex met een laagje stuc: robuust maar niet te zwaar voor balkon of dakterras. Daarin plantten ze een mix van groenblijvende planten, die afwisselend bloeien.
  3. Gepleisterde muren, buiten en binnen, zorgen voor een zomerse sfeer. Kies voor leemstuc vanwege de zachte en natuurlijke uitstraling.
  4. Zorg voor een aangeklede sfeer. Wees royaal met zachte kussens, lekkere plaids en mooie schalen om drankjes in te koelen en je waant je op het terras van je favoriete hotel.
  5. Verlichting maakt de sfeer af. Voor een feeëriek effect, ook vanaf binnen, prik je verlichting in de bakken en potten zodat je bomen en planten van onderaf uitlicht. Dat geeft ’s avonds extra diepte aan je terras.
Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Shop in de stijl:

Bron: vtwonen 08-2020 | Productie Features & more | Styling Wilma Custers | Fotografie Luuk Geertsen | Tekst Chantal Hintze, Renske Schriemer

Lees verder onder de advertentie