Binnenkijken in een appartement vol vintage design

beeld vtwonen Beeld

Toen Caroline dit appartement in Antwerpen voor het eerst zag, was ze direct verkocht. Het interieurplannen begon meteen. Haar uitgesproken, eigen stijl kwam hier goed van pas: ze vulde het appartement met kunst, kleur en vintage design. Kijk binnen!

Lees verder onder de advertentie

bewoner(s): Caroline (33, multidisciplinair designer)

waar: Antwerpen

soort huis: Stadsappartement

woonoppervlakte: 165 m2

Eigen stijl

In 2015 kocht Caroline een appartement in een oud pand in Antwerpen. ‘Het waren de openslaande deuren in de entree die het ‘m deden, ik wist meteen dat ik hier wilde wonen!’ De woning werd casco opgeleverd, waardoor Caroline er alle kanten mee op kon. ‘Ik had onmiddellijk tal van ideeën. Er moest een grote keuken komen waarin ik me zou kunnen uitleven, een open haard voor gezellige avonden met vrienden, een ruimte voor zondagse theeceremonies met taart, en een gezellige tuin met fruitbomen’, vertelt Caroline. Haar uitgesproken, eigen stijl kwam hier goed van pas.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Kleurexperiment

In haar gloednieuwe appartement lopen werk en privé door elkaar heen. ‘Ik geef hier etentjes en feesten in opdracht van bedrijven, kook voor grote groepen en ontwikkel mijn eigen interieurstijl door te experimenteren met onder andere kleuren, meubels, gordijnen en kunstwerken.’ Deze komen en gaan want de woning evolueert constant. Waar ze vroeger vaak voor schreeuwerige en speelse kleuren koos, mag het tegenwoordig allemaal wat rustiger. ‘Op dit moment zijn de muren van de keuken paars, die van de hal donkergroen en de houten vloer is behandeld met roodbruine beits.’

Nog meer design? Kijk binnen in dit huis in Frankrijk.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

€329.95 Malagoon Vlinderstoel

€235.00 Kartell Front Page Tijdschriftenhouder

Vintage design

‘Mijn interieur zal altijd karakter hebben en een combinatie van vintage met nieuwe spullen zijn’, zegt Caroline. Ze spaart voor mooi vintage design en verkiest pure materialen boven plastic. ‘Als ik het meubel of de lamp van mijn dromen niet kan vinden, ontwerp ik zelf iets en laat ik het maken, zoals het hangrek in de keuken en het glas-in-loodraam in de slaapkamer.’ Het souterrain, met daarin de slaap- en badkamer, heeft een intieme sfeer. Zo geeft het warme, aaibare behang in de slaapkamer een écht jaren 50-gevoel.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Shop de stijl…

Bron: vtwonen 10-2020 | Styling Caroline De Cuyper | Fotografie Jonah Samyn | Tekst Katrien Depoorter