5x binnenkijken in slaapkamers op zolder

De ouderslaapkamer is licht en wit en ingericht met veel vintage. Hanglamp Ay lluminate. Bertoia Chair met vilten vacht van Marktplaats. Voor het bed vilten schapenvacht, Marktplaats. Houten krukje Van Hees Design. Kussen bed Souks. Bedlinnen By Molle. Zwarte lamp Jieldé. Vintage krukje als nachtkastje. Krijtbord vtwonen. Links: oude wijnklaptafel Park99. Vintage lichtletter van rommelmarkt.  Beeld

Wil je van de zolder een slaapkamer maken? Goed idee! Een zolder is vaak een unieke ruimte om te slapen door de schuine wanden en een schuin dak. En soms ook met prachtige houten balken aan het plafond die de ruimte een bijzondere sfeer geven.

Witte basis

De woning van Rozmeen en Dennis was spiksplinternieuw toen zij de sleutel kregen. In de maanden die volgden gaven ze de woning een doorleefd karakter. Hoe? Dankzij een rustige witte basis én oude, verweerde materialen. Als je de trap naar de zolderverdieping neemt, kom je in een prachtige lichte slaapruimte met hoge nok. Rozmeen: ‘Het licht dat door de dakramen binnenvalt, zorgt dat het er hier ieder moment van de dag anders uitziet.’ Binnenkijken.

Lees verder onder de advertentie

Kunsthuis

Herkomst bed onbekend.Bollenmand gekregen.Kruk kringloopwinkel.Plaid MrsBloom.  Beeld

Op veel plaatsen in het huis van Ton, ooit een jonge kunstenaar, en zijn partner Jon staat kunst centraal. ‘Het beste van de kunstacademie zijn de mensen die ik er heb ontmoet,’ zegt Ton, ‘de meeste stukken die hier hangen zijn gemaakt door vrienden uit die tijd.’ Een dierbare collectie dus, die inmiddels is aangevuld met recentere werken. Ton hield zijn zolder redelijk basic, door al het hout heeft het ook niet veel nodig. Binnenkijken in een artistieke verbouwde school uit 1894.

Groene vingers

Trap van staal en eikenhout ontworpen door Martina, uitgevoerd door TNW Interieur.  Beeld
Lees verder onder de advertentie

Een oud zadenpakhuis aan een van de gezelligste grachten in hartje Delft: een Hollandser tafereel bestaat bijna niet. Maar binnen is het allesbehalve dat. Daar maakten Pauline en Björnd een serene oase met liters witte betonverf, 125 pallets en planten. Heel veel planten. Als grote stillevens op de pallets, bij elkaar aan het plafond en als jungle in de badkamer. Ze zijn het visitekaartje van Pauline, die dit jaar als zelfstandig groenstylist is begonnen. ‘Onlangs heb ik mijn opleiding tot bloemist afgerond, maar mijn groene vingers kreeg ik van huis uit mee.’ Bekijk het huis.

LEES OOK
5x binnenkijken in de allerkleinste huizen

Slapen en baden

Behang Ava in kleur dark blue Sandberg. Bed en mand Ikea. Plaid La Redoute. Nachtkastjes Maisons du Monde. Stoel gifi.fr. Plafondlamp tweedehands. Raamdecoratie A.B. Interior. Overig onbekend. Beeld

De indeling was onhandig, er was geen cv en op zolder kon je de lucht zien. Maar zoals dat gaat met droomhuizen: ze gaan niet meer uit je hoofd. Susanne en Anne-Roel gingen ervoor en toverden een pand uit 1669 om tot een hedendaags, kleurrijk huis. Bijzonder? De slaapkamer op zolder, waar ze ook een badkamer maakten. In de badkamer brachten ze behang aan. Op plekken waar niet al te veel gespetterd wordt, kan gewoon vliesbehang prima. Je hebt dan wél die marmerprint, maar geen dure tegels. Neem een kijkje.

Eigen identiteit

Behang Ava in kleur dark blue Sandberg. Bed en mand Ikea. Plaid La Redoute. Nachtkastjes Maisons du Monde. Stoel gifi.fr. Plafondlamp tweedehands. Raamdecoratie A.B. Interior. Overig onbekend. Beeld

Ludivine droomde van een rustiek familiehuis in de regio Parijs, inclusief open haard en originele elementen. Ze vond weliswaar een pand uit 1912, maar de authentieke details waren er helaas uit gesloopt. Gelukkig wist ze hoe ze de sfeer van toen kon terughalen. ‘Ik heb iets met blauw. Elke kamer heeft een andere tint gekregen en daarmee als het ware een eigen identiteit.’ Ook de mix van moderne meubels, antiek en vondsten op rommelmarkten passen bij de visie van Ludivine, die sinds 2020 werkt als interieurontwerper. ‘Ik wil ruimtes optimaliseren met de juiste meubels en decoratie.’ Binnenkijken.

Lees verder onder de advertentie

Bron: Beeld 1: vtwonen 12 binnenkijken special 2019 | styling Wilma Custers (Features & More), Rozmeen Koornneef | fotografie Trui Heinhuis | beeld 2: vtwonen 07-2021 | productie Features & More | styling Wilma Clusters | fotografie Renee Frinking | beeld 3: vtwonen binnenkijk special 12-2016 | fotografie Louis Lemaire/Inside Homepage | styling Maaike van Haaster | beeld 4: vtwonen 06-2021 | styling Ilona Jongepier | fotografie Dana van Leeuwen | beeld 5: vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | productie en tekst Anne-Catherine Scoffoni | fotografie Pauline Legoff