5x binnenkijken in een jaren 30-huis

beeld vtwonen Beeld

Een ding hebben deze woningen met elkaar gemeen: het zijn allemaal woningen uit de jaren 30. Ben je ook fan van jaren 30-huizen en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Kijk dan binnen in deze prachtige en unieke woningen.

Ideale starterswoning

15 jaar geleden kochten Jan en Martine deze jaren 30-woning in Apeldoorn. De woning ligt dicht bij het centrum en heeft een tuin. ‘Voor ons was het de ideale starterswoning waarin we graag een gezin wilden stichten.’ Nadat ze de sleutel kregen zijn ze gelijk begonnen met slopen. Na de laatste verbouwing, 3 jaar geleden, is hun huis volledig naar hun smaak. ‘Nu we een heerlijke pui met openslaande deuren naar de tuin hebben aangebouwd, hebben we er ook nog is een aantal vierkante meter bijgekregen.’ Kijk binnen.

Lees verder onder de advertentie

Van niets naar iets

Deuren met stalen kozijn op maat gemaakt door Wout Jansen. Tafel Sav & Økse. Stoelen By-Hoo. Hoge kinderstoel Ikea via Marktplaats. Vloerkleed Floorpassion. Plaid H&M Home. Vaas van de kringloopwinkel. Beeld

Ad en Rinke waren op zoek naar een nieuw huis en vonden een jaren 30-huurhuis in Pijnancker. Dit huis is eigendom van Rinkes vader. De tijd vloog voorbij en nu wonen ze er inmiddels al 10 jaar. Sinds kort is het officieel hun huis en is er flink veel verbouwd. ‘We wilden graag een fris gezinshuis vol licht, ruimte en rust.’ Het stel investeerde in een goede, stevige basis, waaronder een stoere gietvloer. De inrichting van het jaren 30-huis is een mix van nieuwe spullen, retro, vintage en allerlei vondsten. De frisse witte basis wordt aangevuld met veel hout voor de nodige warmte in het interieur. Neem een kijkje.

Gebrek aan ruimte

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Ondanks dat de woning eigenlijk te krap werd kozen Dirk en Leonie er toch voor om te gaan verbouwen. Het was voor hun geen optie om hun jaren 30-woning in Amstelveen te verlaten. Lang nadat Dirk en Leonie waren ingetrokken, was er behoefte aan ruimte. Genoeg berg- en leefruimte, een eigen plekje en een brede entree stonden op de wensenlijst van de bewoners. Niet heel makkelijk in een smal huis. Maar een uitbouw maakte veel mogelijk. Niet alleen het huis maar ook de styling werd aangepakt. ‘Vroeger hadden we echt een houtje-touwtje inrichting, ik gooide gewoon alles bij elkaar. Nu pak ik het veel gestructureerder aan en let ik meer op details.’ Binnenkijken.

Het gevoel van thuiskomen

beeld vtwonen Beeld

De plafonds, de tussenmuren, de vloer: alles ging eruit tijdens de verbouwing van het jaren 30-huis van Dyala en Sebastiaan. Om de boel vervolgens geheel naar eigen wens weer in te vullen. Tijdens de verbouwing was het thuis-gevoel ver te zoeken, alleen de fundering en de buitenmuren waren nog over. Het heeft even geduurd maar nu het helemaal af is zijn Dyala en Sebastiaan gelukkiger dan ooit met hun woning. De rode lijn door het huis is strak, modern en warm. Dit zie je in elke ruimte terug. Kijk binnen.

Kringloopschatten

Vloerkleed en lamp Sinnerlig van Ikea, spiegel Sissy-Boy, muurverf Sahara Dust van Pure & Original, bank en vintage dressoir Homestock, vaas Hema, pluimen uit de tuin, gordijnen H&M Home.  Beeld

De havenwoning uit de jaren 30 van Louise en Oscar bestaat vooral uit vintage vondsten, industriële elementen en natuurlijke materialen. Dat er een volledige verbouwing moest plaatsvinden maakte voor Louise niet uit; de lichte ruimtes, het karakter van het huis en het uitzicht zorgde ervoor dat zij helemaal verliefd werd. De verbouwing van het pand aan de haven van Hoorn duurde ongeveer negen maanden. ‘Maar eigenlijk ben je nooit helemaal klaar. Elk voor- en najaar gooi ik het interieur weer om.’ Binnenkijken.

Bron: Tekst: Evans van der Sluis | Bron beeld 1: vtwonen 04-2018 | Fotografie Henny van Belkom | Styling Yordy Dekker | beeld 2: vtwonen 12-2017 | Fotografie Henny van Belkom | Bron beeld 3: vtwonen 12-2017 | Fotografie Henny van Belkom | Bron beeld 4: vtwonen 10-2016 | Fotografie en styling Jansje Klazinga | Bron beeld 5: vtwonen 6-2022 | productie CocoFeatures | styling Laurien Deken | fotografie Inge Korver

Lees verder onder de advertentie