4x woonidee: haal het gevoel van een rustiek strandhuis in huis

Niks roept zulke vakantiegevoelens op als een rustiek strandhuis. En weet je wat? Met deze woonideeën die we afkeken bij Karine en Frédéric kun je de looks van een rustiek strandhuis gewoon copy-pasten naar je eigen huis. Karine begon met de basis: ‘We hebben ons voor het interieur laten inspireren door de omgeving, zoals de kalkstenen elementen en het gebleekte hout.’

vtwonen binnenkijken special 07-2021 | binnenkijken in een vissershuis | woonkamer met houten wanden en lambrisering van wit en navy, een felblauwe bank en blauw, wit en gele vloertegels

1. Stuc en steen

Een authentieke stenen muur glad stucen is zonde, maar volledig blootleggen kan onrustig ogen. Ga je voor half-om-half, dan heb je het beste van twee werelden.

MEER VAN DIT HUIS ZIEN?
Binnenkijken in een omgebouwd vissershuis vol strandkleuren

2. Zorg voor tegenhangers

Welke stijl je ook in huis toepast, in de meeste gevallen wordt het effect ervan versterkt door af en toe een tegenhanger te plaatsten. Zo heeft verweerd hout zo z’n charme, maar krijgt een brocante kruk of bankje een designwaardige opfrisser met een felle kleur lak. Door even naar een andere stijl te grijpen gaat het geheel niet vervelen. (Verweerd hout opknappen doe je met dit goedje.)

3. Zeeblauwe lambrisering

Karine schilderde een lambrisering in hetzelfde grijsblauw als van sommige vloertegels; een slimme manier om samenhang te creëren. Daarnaast doet de kleur meteen denken aan een diepe, woeste zee. Dus wie een beach vibe in huis wil halen zit met deze kleur goed.

4. Verweerd hout

Alsof je het net gevonden hebt tijdens een lange wandeling op het strand, dat straalt verweerd hout uit. Dat maakt het het perfecte materiaal voor een rustiek strandhuis-gevoel. Een simpele manier om dit materiaal te gebruiken? Zet een oud houtblok naast het bed als nachtkastje. Wil je op nog meer plekken verweerd hout gebruiken? Dan is de keuken een mooie plek om dit te doen. Zie in de hele binnenkijker van dit vissershuis hoe Karine en Frédéric zelf verweerd houten frontjes in de keuken maakten. In combinatie met wit wordt het hout beachy, met zwart voeg je wat glamour toe.

nog meer: binnenkijken