4x Woonidee: decoratietips voor een natuurlijke kerstsfeer

In het huis van Henrietta en haar gezin vind je een mix van vintage, moderne kunst en Scandinavisch design. Bijzonder is de natuurlijke manier waarop Henrietta de kerstversiering heeft aangebracht. Met deze decoratietips kan ook jij het huis decoreren in een natuurlijke kerstsfeer.

versierde kerstboom | kerstsfeer
Bank Baseline van Eilersen, kussens Tapet-Cafe. Marmeren koffietafel Poul Kjærholm. Kunstwerk links naast raam Egill Jacobsen. Lamp Arco van Achille & Castiglioni voor Flos.
wit klein bureau | kerstsfeer
Oud bureau van Oliver Furniture, stoel Casa. Lamp van Poul Henningsen voor Louis Poulsen. Ornamenten Broste Copenhagen. Overig herkomst onbekend.

Hou het simpel

Een kerstboom is mooi van zichzelf en hoeft niet overgedecoreerd te worden. Kies voor natuurlijke versiersels gemaakt van riet, dennenappels, stof of papier.

Persoonlijke kleuren

Zet voor een natuurlijke kerstsfeer een paar takken in een vaas en hang daar papieren versieringen in. Kies een eigen kleurpalet in plaats van de klassieke kerstkleuren rood en groen.

LEES OOK
Magische kerst: zo style je de tafel voor de feestdagen

kersttafel | kerstsfeer
Tafelkleed en servetten Georg Jensen Damask. Zwart servies Royal Copenhagen. Tafeldecoratie gemaakt door Malou Karberg en Henrietta. Overig herkomst onbekend.
zwarte keuken | kerstsfeer
Oude Boform keuken en Ilva tafels geschilderd in Railings van Farrow & Ball. Handvaten kastjes Brandt Collective, tegels Made a Mano. Houten krukken Louisiana Design Butik. Zwarte vaaspot The Travelling Band. Eettafel zelfgemaakt door Henrietta. Stoelen Allu van Paola Navone voor Gervasoni. Hanglamp Non Random Light van Moooi. Tafelkleed en servetten Georg Jensen Damask. Zwart servies Royal Copenhagen. Overig herkomst onbekend.

Natuurlijke tafelstyling

Met droogbloemen, bloembollen en dennenappels oogt de kersttafel uitbundig en feestelijk, maar wel op een natuurlijke manier, alsof je het zo uit het bos hebt gehaald.

Een beetje glitter

Leuk werkje voor de kinderen: hyacintenbollen versieren met glitters en ze overal in huis neerzetten. Bij Henrietta passen die zelfgemaakte ornamenten perfect op de versierde kersttafel.

LEES OOK
Een minimalistische kerstboom is alles behalve saai

nog meer: binnenkijken