Alles over het vtwonen basic huis op de cocoon & vtwonen beurs

De naam doet misschien anders vermoeden, maar het basic huis is allesbehalve gewoontjes. Hier komt de vtwonen collectie tot leven. Stylist Kim van Rossenberg heeft een warme basis neergezet met kleine, natuurlijke pareltjes die het verdienen om ontdekt te worden. Je kunt dit knusse huis nog tot maandag 18 november een bezoekje brengen op de cocoon & vtwonen beurs.

Rustige thuisbasis

Bij het horen van een basic huis denk je misschien aan wit, zwart en grijs, maar dat is in het inspiratiehuis in onze vtwonen village een tikkeltje anders. Stylist Kim van Rossenberg: ‘Dit basic huis heeft een warm jasje aan. We hebben gewerkt met bruin- en greigetinten en natuurlijke materialen zoals het eiken parket en karaktervolle vloertegels uit de vtwonen collectie. Dit huis is warm, vriendelijk en rijk in materialen. In de keuken en de woonkamer zie je messing en goud terug in verlichting en keukenaccessoires. Ondanks de subtiele schittering en glans in het interieur is dit huis niet over the top. ‘Het is een rustpunt in een druk bestaan. Dit huis biedt geborgenheid en genoeg ruimte om te spelen, te leven en te creëren.’

Vloerbedekking is hot

Om maar met de deur in huis te vallen: tapijt maakt een comeback! Hoe mooi tapijt is, kun je zien in de slaapkamer. Toch wel heel fijn, zo’n zachte landing voor je voeten! Aangrenzend aan het basic huis is onze nieuwe collectie vloerkleden en tapijten te bewonderen. vtwonen fans herkennen in de slaapkamer vast de geweldige linnenkast die je zelf kunt maken. De kinderkamer mag je niet overslaan, hier is zoveel te zien. ‘Ik heb vierkante letterbakken uit de vtwonen collectie opgehangen, die gevuld zijn met kleurrijk speelgoed. Aan de zijkant zijn stangen bevestigd, om verkleedkleren op te hangen.’ In deze slaapkamer slapen twee jonge kinderen. Ze delen hun kamer, maar hebben allebei hun eigen plekje. ‘De twee kinderbedden heb ik met het hoofdeinde tegen elkaar gezet. Door het hemeltje slapen ze allebei in hun eigen tentje.’

In het bloemenatelier

De keuken is geschakeld aan de woonkamer. Bijzonder is de hoge stellingkast als verbinding tussen de twee ruimtes. Net als de tafel: die met twee poten in de keuken en met twee poten in de woonkamer staat. Tegenover de keuken zit een hoge kastenwand, die als een afscheiding fungeert. ‘Aan de kant van de woonkamer zit een open haard, die tevens dient als houtopslag. De haard is betegeld met vloer- en wandstenen, Bricks uit de vtwonen collectie.’ Hier vind je ook een van de populaire DIY’s uit vtwonen: de radiatorombouw van blond berkenhout. Het is een stijlvolle oplossing om een niet al te knappe radiator weg te werken. Het bloemenatelier in het basic huis mag je zeker niet missen. De vide in het atelier staat vol met de prachtigste takken en gedroogde bloemen.

Shop in de stijl van…

De producten in het basic huis

Heb je een mooi meubelstuk gezien of wil je weten wat dit voor keuken is? Bekijk hier de lijst met alle producten die zijn gebruikt in het basic huis.


Styling Kim van Rossenberg | Fotografie Jonah Samyn

nog meer: cocoon & vtwonen beurs