Oud in een nieuw jasje: retro badkamers zijn dé trend van 2022

Vintage items in huis zijn al jaren een grote trend. Een retro kastje vervangt bijvoorbeeld stijlvol een standaard tv-meubel, en een fauteuil met geschiedenis geeft een zithoek gelijk meer sjeu. Anno 2022 mag deze trend doorgevoerd worden in een ander vertrek in huis, want retro badkamers zijn de trend van het jaar.

wastafel in de badkamer

Retro badkamers

De retrolook in huis gaat al heel wat jaren terug, maar maakte de laatste jaren een grote comeback. Dit uitte zich bijvoorbeeld op het gebied van spiegels: ronde, asymmetrische spiegels met vintage look doken plots overal op. Nog altijd viert deze trend hoogtij, maar nu mag het retro gevoel in de overtreffende trap worden uitgevoerd. Niet alleen met spiegels, maar ook met andere meubels. En dan niet alleen in de woon- of slaapkamer, maar óók in de badkamer.

Het beste van beide tijdperken

Nu klinkt vintage badderen wellicht niet erg aantrekkelijk. En da’s juist wat deze retro badkamertrend zo ideaal maakt: het combineert het beste van beide werelden. Of, beter gezegd: het beste van beide tijdperken. Want met een vintage meubelstuk en alle gemakken en luxe van de 21e eeuw, waan je je in een stijlvolle en chique wereld. En zoals met alle trends, kun je deze precies naar je eigen smaak in huis halen.

retro badkamers
retro badkamers

Een simpele badkamer upgraden

Een witte, simpele badkamer zonder al te veel poespas breng je met een simpel retro meubelstuk tot leven. Kies er bijvoorbeeld voor om het witte badkamerkastje te vervangen voor een unieke vintage vondst in een donkere, houten uitvoering voor een gegarandeerd stijlvol effect. Wil je de ruimte strak houden? Laat de rest dan modern. Mag het juist nog wat meer vintage aanvoelen? Vervang dan je standaard flesjes en potjes met producten voor een aantal bruinglazen apothekerspotjes. Dit oogt direct warm en uniek én ademt vintage.

Retro in het kwadraat

Liefhebbers van een echte vintage vibe, kunnen het grootster aanpakken. Wanneer je een groter budget hebt, kun je bijvoorbeeld een traditioneel vintage bad op pootjes plaatsen, of een nieuwe versie op het ouderwetse bad aanschaffen voor een stijlvolle knipoog naar het verleden. Ook in dit geval misstaat een vintage kast zeker niet, en deze kun je stijlvol combineren met de typische ronde of juist asymmetrische spiegels die momenteel óveral te vinden zijn, zoals deze van MADE bijvoorbeeld.

Volledig vintage

Ben je toe aan een echte grote verandering of zelfs verbouwing van je badkamer, én deins je niet weg voor kleur of opvallende items? Omarm de retro badkamertrend dan in z’n geheel. Terrazzo tegels, meerdere opvallende kleuren gecombineerd, een samenkomst van donker hout en bruin glaswerk… Je kunt het precies zo groots aanpakken als je zelf wilt. Wil je het echter toch iets minder bombastisch maken? Houd dan de basis rustig, zodat je naar hartelust kunt stijlen met de mooiste vintage vondsten.

nog meer: badkamer