Mooi gemixt: zo combineer je meerdere tegels in de badkamer

Een nieuw jaar voelt voor velen als een frisse start. De een krijgt opruimwoede, de ander ineens zin om een ruimte in huis een make-over te geven. Is jouw badkamer het project van 2022? Ga dan voor een van de grootste trends van het jaar, en combineer meerdere tegels voor een unieke look.

badkamer inspiratie

Badkamer make-over

Zoals met iedere verbouwing vereist ook het in een nieuw jasje steken van je badkamer het nodige denkwerk. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Toch hoef je niet de hele ruimte te veranderen, maar kun je ook met alleen het aanpassen van de tegels al een geheel nieuw gevoel aan je badkamer geven. Al helemaal wanneer je niet voor één, maar meerdere tegels bij elkaar kiest. Want ja, dát is precies waar het om draait dit jaar.

Mixen en matchen met tegels

Met het oog op nieuwigheden in de interieurwereld zien we dat tegels aan populariteit winnen in 2022. Met name in de badkamer, maar dan wel met een twist. Want terwijl je voorheen uren kon twijfelen voor het kiezen van de mooiste kleur en het beste patroon, kun je nu zonder zorgen de twee of drie winnaars gebruiken. Het mixen en matchen van verschillende tegelsoorten mag namelijk – en zo kun je precies op jouw eigen unieke patroon in huis halen.

LEES OOK
5 tegelpatronen en het effect op een ruimte

Kleurrijk statement

Wat jouw interieurstijl ook is, het mixen en matchen van tegels kan precies zoals jij dat wilt. Van opvallend, kleurrijk en gewaagd, ingetogen, minimalistisch en strak, tot industrieel, stoer en robuust. Liefhebbers van team kleurrijk kunnen hun hart ophalen met deze speelse trend. Combineer twee kleuren tegels uit dezelfde kleurgroep, voor een rustig en toch kleurrijk effect. Mag het gewaagder? Match dan een kleur en een print voor een statement precies zo aanwezig als je dat zelf wilt.

Hotel-chic

De badkamers in hotels zijn altijd fijn. Luxe, ruim en voorzien van net de juiste mix tussen classy en trendy. Marmer, zwart, gouden details en een ruimte die wellness en ontspanning ademt, dát is deze stijl ten voeten uit. Om dit gevoel in je eigen badkamer door te voeren, kun je bijvoorbeeld een zwarte tegel met een gouden exemplaar combineren, en een statement maken met een eveneens gouden kraan en douchekop. Liefhebbers van print kiezen bijvoorbeeld voor een luxe marmeren tegel gecombineerd met een nisje in andere tegel, voor het gewenste chique effect.

Groene oase

Combineer twee grote trends en mix verschillende soorten tegels en het trendy wellness-gevoel met elkaar. Het maken van je eigen spa in huis is een trend die groot zal worden. Mix verschillende tegels in natuurtinten met planten als eucalyptus en klimop, voor een badkamer waar je stijlvol écht even tot rust kunt komen.

nog meer: badkamer