7x badkamertegels met bijzondere vormen en afwerkingen

Lichte wandtegel Marrakesh, kleur Seagreen, glans, 6,5×40 cm. Donkere wandtegel Marrakesh, kleur Army Green, glans, 6,5×40 cm . Vloertegel Composite, kleur Multicolor, 120×120 cm. Betonnen wastafel Tank met kraangat, kleur Concrete Black, 10x60x46 cm (hxbxd). Metalen frame, kleur Black, 81x60x45 cm (hxb). Planchet Frame, kleur Oak Black, 6×41 cm. Wastafelkraan Grip, kleur Black Steel, met twee hendels. M.m.v. vtwonen.be (spiegel Umbra, badlakens van Marc O’Polo), nordal.eu (plantenpot), polspotten.nl (keramieken kruk), bungalow.dk (beker, lichtgroene wafeldoek, grijze gastendoek), hm.com (handzeep Meraki). Beeld

Tegels voor de badkamer zijn er in allerlei soorten en maten. Van rechthoekig tot hexagon en van visgraat tot vierkant: met een van deze 7 bijzondere vormen tegels geef je de badkamer een unieke uitstraling. Lees meer over welke badkamertegels in je interieur zouden passen.

Lees verder onder de advertentie

1. Vierkante badkamertegels

Vierkante tegels, groot én klein, zijn al tijden populair om te gebruiken in een badkamer. Maar we zien ook steeds vaker Zellige, een handgemaakte kleitegel dat zijn oorsprong in Marokko vindt. Deze tegel is geïnspireerd op de traditionele, ambachtelijk handgemaakte wandtegel. Ze zijn ook in onze vtwonen collectie verkrijgbaar onder de naam ‘Craft’. Je vindt ze in verschillende soorten kleuren zoals wit, turkoois en terracotta.

2. Vierkant met een Mediterraans tintje

Liever vierkante tegels met een Mediterraans tintje? Dan zijn Portugese tegels vast jouw ding. Ben je bang dat de patronen van de tegels te druk worden in een relatief kleine ruimte als de badkamer? Combineer de Portugese tegels dan met een effen tegel of betegel één wand of alleen een nis.

Lees verder onder de advertentie

3. Visschub

Met tegels in een visschub vorm maak je een echt statement in de badkamer. Onze tip: je hele badkamer hiermee betegelen is waarschijnlijk iets te veel van het goede. Kies daarom voor één visschub accentmuur en houd de rest van je badkamer rustig.

Lees verder onder de advertentie

4. Kitkat mozaïek

De kitkat mozaïekvorm heeft dezelfde vorm als – ja, je raadt het al – kitkats. Maar in plaats van een rode kleur kies je deze prachtige mozaïektegels in allerlei verschillende kleuren. Ook mooi om met elkaar te combineren op één wand.

5. Metro

Metrotegels zijn geïnspireerd op de Franse metro en speciaal ontwikkeld voor metrohallen. Waarom? Het bijzondere ontwerp van de tegel zorgt voor een goede lichtverspreiding in donkere tunnels. Maar ook in de badkamer kunnen metrotegels prachtig zijn. De foto hieronder is het bewijs!

Lees verder onder de advertentie

De meest bekende kleur voor metrotegels is wit. Witte metrotegels geven een klassiek gevoel aan een badkamer. Vooral als je ze combineert met zwarte accenten, zoals zwarte kranen. Maar je kunt metrotegels ook goed combineren met natuurlijke materialen zoals beton of hout. Houd je van een mediterrane sfeer? Kies dan voor gekleurde metrotegels.

6. Visgraat

Of het nu voor de vloer of de wand is: de visgraatvorm kan overal mooi zijn. Zoals in deze poederblauwe badkamer, waarbij het voelt alsof je aan zee bent. Visgraat is een legmanier waarbij wandtegels in een visgraatpatroon worden gelegd. Je kunt hier allerlei soorten tegels voor gebruiken, zolang ze maar rechthoekig zijn.

Lees verder onder de advertentie

Idee: de tegels in de nis op de foto hieronder zijn recht gelegd, waardoor de nis niet wegvalt maar juist extra opvalt in deze badkamer.

7. Verenvorm

Tussen de visschub- en metrotegelvorm zit nog een vorm: de verenvorm. Je ziet deze vorm nog niet zo vaak terug in badkamers, maar het is een mooie optie. Kies net als op de foto hieronder voor een tegel in kleur. Deze tegel gaan we vast nog veel zien!

Lees verder onder de advertentie

vtwonen collectie binnentegels

Ben je na het lezen van dit artikel geïnspireerd geraakt en wil je nieuwe tegels aanschaffen? De vtwonen collectie heeft tegels voor iedere trend. Tover je badkamer bijvoorbeeld om tot een Marokkaans badhuis met de glanzende tegels van de Marrakesh-collectie. Of ga voor de serie Mold, een robuuste betonserie met een karaktervolle look. Deze serie geeft je badkamer een strakke uitstraling waar je écht tot rust komt. Benieuwd geworden? Bekijk hier de mooiste binnentegels van de vtwonen collectie.

Bron: Beeld: vtwonen 08-2021 | productie Tanja Saarberg | styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek

Lees verder onder de advertentie