6 lifehacks voor de badkamer

beeld vtwonen Beeld

Het leven wat makkelijker maken: dat willen we allemaal wel. Minder opruimen, meer tijd, handige trucjes… Met deze zes hacks voor de badkamer helpen we je een flink stuk in de goede richting.

Lees verder onder de advertentie

Badkamer hacks die het leven makkelijker maken

Niets zo fijn als een schone badkamer die ruimtelijk oogt. Maar door het vele gebruik én de grote hoeveelheid spullen die we vaak opslaan in de badkamer, is de werkelijkheid vaak het tegenovergestelde. Deze tips gaan je helpen om orde in de chaos te scheppen.

LEES OOK
Spa vibes: zo creëer je in de badkamer een écht wellness-gevoel

1. Magneet het

Nagelschaartjes, pincetten, haarspeldjes: ze zijn altijd verdwenen als je ze nodig hebt. Voor eens en altijd mee afrekenen? Hang een magneetstrip op (bijvoorbeeld aan de binnenkant van een kastdeur) en hang al je ijzerwaren als ware magneetjes op. Die ben je nooit meer kwijt.

Lees verder onder de advertentie

2. Voegen schoonmaken (de makkelijke versie)

De voegen in je badkamer worden vies. Wat je ook doet: uiteindelijk komen er zeepresten op. Het schoonmaken kan een behoorlijke crime zijn, maar niet als je dit handige trucje toepast. Doe wat azijn in een steelpan en verwarm het, maar laat niet koken. Vervolgens doe je de warme azijn in een plantenspuit. Gooi daar nog een klein beetje afwasmiddel bij en spuit royaal op de voegen. Laat een halfuur intrekken en spoel na een halfuurtje af. Het resultaat? Stralend witte voegen!

LEES OOK
Kitranden schoonmaken: zo worden ze weer als nieuw

3. Droogtrommeldoekje

Heb je een glazen douchedeur? Dan herken je vast dat er nog allemaal zeepresten op blijven zitten als jij klaar bent met douchen. Laten zitten is zonde, want dan gaat het van kwaad tot erger, maar om na iedere douchebeurt je hele schoonmaakvoorraad tevoorschijn te halen, is ook weer zo wat. De oplossing? Droogtrommeldoekjes. Haal een droogtrommeldoekje over de douchedeur en verwijder in een handomdraai het overtollig water én je zeepresten.

Lees verder onder de advertentie

4. Nooit meer een beslagen spiegel

Ben je klaar met douchen, heb je je afgedroogd en wil je je gezicht fatsoeneren: is de spiegel beslagen. Als je daaroverheen gaat met je handen of een handdoek, krijg je weer vlekken, dus dat doe je niet. Voorkomen is beter dan genezen is het devies hier. Doe een klein beetje scheerschuim op de spiegel, maak schoon met een droge doek en jouw spiegel beslaat niet meer.

5. Hardere muziek

Ben je een liefhebber van concerten geven onder de douche? Dan neem je vast je telefoon mee met een heuse shower playlist. Het nadeel: het geluid is vaak niet al te best in een badkamer. Als je de telefoon of tablet in de wastafel legt, werkt deze als versterker. En dat betekent dat jij nóg iets harder kunt zingen zonder dat iemand last van je heeft.

6. Waterstofperoxide in de badkuip

Ben je gezegend met een bad? Heerlijk! Om in te liggen dan, want het schoonmaken is een rotklus. Goed nieuws, want dat kan waarschijnlijk makkelijker dan hoe je het nu doet. Koop waterstofperoxide bij de drogist en vul hier een plantenspuit mee. Spuit de vlekken in je badkuip in, laat intrekken en spoel af met water. That’s it!

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Verspreid een heerlijke geur met amberblokjes in huis

Badkamershopping

Bron: vtwonen 10-2021 | Styling Ilona Jongepier | Fotografie Dana van Leeuwen |

Lees verder onder de advertentie