4x woonidee: bohemian living op een tropisch eiland

Verhuizen naar een eiland in de tropen klinkt als een droom. Colette en Pierre-Marie uit Frankrijk maakten hem waar in Mexico, op het eilandje Holbox. De sfeer die zij er creëerden is uniek. Mediterraanse chic meets Mexicaanse kleuren en dat geeft een spectaculaire mix. Bohemian living op een tropisch eiland.

vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | Mexico interieur met ladder in de badkamer
Hamamdoeken zijn ideaal in strandhuizen omdat ze snel drogen en dubbelen als handdoek en omslagdoek.
vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | geel dekbedovertrek sprei in de slaapkamer met Mexicaanse stijl
Beddengoed en kussens Harmony Textile. Hanglamp lokaal gekocht. Wandkleed Melissa Avila’s M.A.

1. Mellow strandsfeer

Vaak wordt wonen in Mexico geassocieerd met felle kleuren, maar Casa Cat Ba, waar Colette en Pierre-Marie wonen, verwijst naar een ander Mexico. Leidend is hier de mellow strandsfeer van Isla Holbox, een eiland in de Golf van Mexico voor de kust van Yucatàn. Er is gekozen voor beige als hoofdkleur – voor binnen én buiten. 

2. Felle kleuren

Liever wél fellere kleuren? Met een rustige basis kun je lekker knallen met kleur. Colette en Pierre-Marie kozen voor zonnig geel en warmbruin hout.

LEES OOK
4x woonidee: haal de 70’s in huis anno nu

vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | bloempot met bladeren
Strandtas Lalla Marrakech.
vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | natuurlijke overkapping op het balkon
Het terras van de Palapa Suite op de derde verdieping, met buiten-douche en uitzicht op zee. Beddengoed en kussens Harmony Textile.

3. Tropische bladeren

Kleine moeite, groots effect: één mooi blad in een vaas. Voor een paar euro koop je al een palmblad of een paradijsvogelbloem (strelitzia). Ideaal voor wie in net zo’n bohemian entourage wil wonen als Colette en Pierre-Marie. Daarnaast vergroten natuurlijke materialen als hout, leer en steen het buitengevoel. Ook binnen. 

4. Overkapping

Een terrasoverkapping van smalle, ronde houten palen zorgt voor de vibe van een haciënda, zo’n enorm Latijns-Amerikaans landgoed. Deze overkapping is extra speciaal door het gebruik van riet, perfect voor dit zonnige Mexicaanse huis. Bohemian living op een tropisch eiland in optima forma.

BEKIJK DE HELE WONING
Binnenkijken in een mini-hotel met bohemian sfeer in Mexico

nog meer: badkamer