Indeling van de babykamer

beeld vtwonen Beeld

Hoe je de babykamer inricht is een kwestie van smaak, maar er zijn wel een paar punten waar je rekening mee kunt houden als het om de indeling gaat.

Lees verder onder de advertentie

Indeling babykamer

Je hoeft er geen Feng Shui boeken op na te slaan om te kijken op welke plek de wieg of ledikant het beste tot z’n recht komt. Het is veel handiger te kijken naar stopcontacten, ramen, etc.

Zet een ledikant liever niet dicht bij het raam. Een wat ouder kind kan vanuit zijn bedje op de vensterbank klimmen. Daarbij kan het flink tochten! Ook een plek bij de verwarming is geen goede. Baby’s hebben het snel warm en kunnen hun temperatuur zelf maar moeilijk regelen. Als je kind wat groter is kan hij of zij zich ook lelijk verbranden aan de verwarming. En wat denk je van de gordijnen, koorden of snoeren waarin je kind in vast kan komen te zitten…

Feng Shui in de babykamer

Vind je Feng Shui juist perfect om een harmonieuze en comfortabele omgeving te creëren voor je baby? Pas dan deze Chinese richtlijnen toe:

Lees verder onder de advertentie
  • Een kinderkamer aan de achterzijde van het huis is de beste plaats.
  • Plaats het bedje zo dat je kind de deur kan zien. Dat geeft rust.
  • Let op het kleurgebruik. Felle kleuren hebben teveel “Yang”. Dit betekent onrust.
  • Yin betekent rust. Zorg daarom voor zacht licht.

Indeling planner

Handig hulpje van de Ikea is de planner. Daarin geef je de maten, deuren en ramen aan en kun je meubeltjes selecteren en daarmee schuiven. Zo kom je al snel tot de beste indeling. Je kan ook aan de slag op Floorplanner.com.

Wat je nodig hebt zijn: commode, ledikant of wieg, schap voor spullen en eventueel een lekkere stoel voor het voeden e. voorlezen. Alles wat je verder koopt is leuk maar niet perse nodig. Badderen kan bijvoorbeeld makkelijker in de badkamer.

Lees verder onder de advertentie

Bron: ariadne at Home | Fotografie Bart Brussee