Ideeën voor kleine babykamer

beeld vtwonen Beeld

Ben je niet zo groot behuisd of zijn alle grotere kamers bezet? Dan blijft het kleine kamertje over voor de nieuwe baby. Geen punt met deze slimme ruimtebesparende tips. 

Lees verder onder de advertentie

Kleine babykamer

De truc zit ‘m in slim inrichten. Dat betekent niet een kolossaal ledikant met grote klamboe eromheen en een super sized commode. Maar je hoeft ook niet meteen aan heel kleine meubels te denken.

Het is natuurlijk wel lekker als je de ruimte hebt om je kind fatsoenlijk te verschonen. Wat denk je dan van een opklapbare commode? Je kunt hiervoor een opklaptafel aan de muur schroeven op een handige werkhoogte. Een schap erboven voor alle spullen die je bij de hand wilt hebben en klaar ben je. Er zijn ook kant-en-klare ophangcommodes te koop. De byBo van Jamak en de KaWaForm Kidsidee bijvoorbeeld.

Commode en kast?

Je hoeft voor een klein baby’tje ook niet meteen een commode en kast te hebben. Kies een van beiden en bewaar daar je spulletjes in. Je kunt bijvoorbeeld ook een computerkast kopen en de uitschuifplank gebruiken om je kind op te verschonen.

Lees verder onder de advertentie

Hangwieg

Nog zo’n handige ruimtebespaarder: de hangwieg. Hang hem op en je hebt er nog ruimte onder om bijvoorbeeld een kastje of kist met spullen neer te zetten. Ook handig in je eigen slaapkamer als je niet meteen ruimte hebt voor een sta-in-de-weg wieg. Te koop bij Geboortewinkel en Wiegje.

Bron: Wiegje