Babykamer steigerhout

beeld vtwonen Beeld

De babykamer moet een warme en knusse uitstraling hebben. En wat geeft nou een warmer gevoel dan steigerhout! Daarnaast is het ook nog eens erg stoer. Zowel voor een jongen als meisje. Lees hieronder hoe je een babykamer steigerhout inricht.

Lees verder onder de advertentie

Steigerhouten babykamer meubels

Er worden veel meubels van steigerhout gemaakt. Kasten, commodes en ook ledikanten. Heel erg mooi! Maar deze houtsoort is wel grof en splintergevoelig. Let er dus op dat de meubels goed afgewerkt en opgeschuurd zijn. Voor de zekerheid kan je ze zelf nog in de lak of beits zetten. Gebruik wel matte beits voor een stoere look. Prachtige steigerhouten meubels maken ze bij Jorg-steigerhout. Ook op bestelling en in afwijkende maten.

Steigerhout tegen de muur

Het steigerhout hoeft je niet alleen maar in de meubels terug te laten komen. De muren kan je ook heel goed bekleden met dit houtsoort. Bekijk op de site van 101 woonideeën de zelfmaker Sloophouten wand. De steigerplanken ervoor haal je gewoon van Marktplaats.

Vind een complete muur met hout bekleden een te grote klus? Er bestaat ook behang met houtprint! Piek Hein Eek heeft een prachtige collectie sloophoutbehang. Maar ook bij vtwonen kun je terecht voor behang met een houtstructuur. Zo heb je in een middagje een onwijs stoere steigerhouten muur in de babykamer.
Je leest nog meer over steigerhout in het artikel ‘Steigerhout: 6x de beste zelfmakers‘.

Lees verder onder de advertentie

Babykamer zelfmakers van steigerhout

En als je dan toch al lekker zelf aan het klussen bent in de kinderkamer, maak dan van sloophout een gave commode. Bekijk de zelfmaker. Net als een grappig huisje van sloophout. Een leuk pronkkastje voor aan de muur!

Bron: Coming Kids