Creëer een opgeruimd én gezellig huis

Iedereen weet dat een opgeruimd huis zichzelf beter verkoopt dan een huis vol losse spullen en rommel. En toch… een compleet leeg huis is ook maar kaal. Hoe kun je je huis gezellig maken voor kijkers? 

Opgeruimd en gezellig huis

De truc is om persoonlijke zaken, zoals kindertekeningen, familiefoto’s en bijvoorbeeld religieuze of politieke uitingen, weg te halen en neutrale verzamelingen te laten staan. Zet dus je mooiste verzameling vazen op tafel, een paar mooie bloemen er in en je hebt een aantrekkelijk stilleven dat warmte aan een ruimte geeft zonder dat het te veel afleidt. Eén tip: wees streng voor jezelf en beperk zo’n groepje tot een paar vazen. De rest van je verzameling berg je op achter gesloten deuren en voilà je hebt een opgeruimd gezellig huis.

Tip voor een gezellig huis

Berg voor een opgeruimd huis zoveel mogelijk rommel op in kasten en laat een paar mooie spullen staan. Neem bijvoorbeeld je open servieskast eens onder de loep en haal alles eruit wat te veel is. Zo ontstaat er ruimte en rust en kun je je huis gezellig maken. Plaats een paar borden of schalen op hun kant en zet alles met dezelfde kleurtint, ton sur ton, bij elkaar.

Bron: vtwonen juli 2013 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman

nog meer: Wooninspiratie