4x woonidee: art-deco stijl in huis halen

De art-deco stijl is helemaal terug! En dat is duidelijk te zien. Met zijn geometrische patronen, rijke kleuren en opvallende meubels is het vandaag de dag nog steeds toepasselijk. Zo ook in het huis van Nadia en Jules. We kijken vier manieren om de art-deco stijl in huis te halen bij ze af.

vtwonen 03-2021 | daybed met bloemen en okergeel kussen en roze muur met palmbomen
Visgraatvloer Loven Dageraad Vloeren. Muurverf Hellebore 275 van Little Greene. Verf paneel De Nimes van Farrow & Ball. Muurschilderingen zelfgemaakt. Daybed Karwei, geel kussen H&M Home, oranje kussen Jysk. Bijzettafel kringloopwinkel, plantenpot gekregen. Gordijnen Leen Bakker. 
vtwonen 03-2021 | badkamer met geometrische tegels
 Verf plafond Sigma RAL 9005. Plafond- en muurlamp Ikea. Vloertegels St. Pieter, wandtegels Karwei. Badkamermeubel Ikea. Kranen en douche Grohe, douchewand Novellini. Badmat Jysk. Handdoek Jysk. Zeeppomp Jysk. Wasmand H&M Home. Spiegel Action. Muurverf hal Setting Plaster van Farrow & Ball.

1. Niet vies van kleur

Een pop of colour is kenmerkend voor art-deco en Nadia & Jules deinzen er niet voor terug. Met de roze woonkamer, geel getinte eetkamer en blauwe boekenkasten is er in elke kamer wel iets van kleur te bekennen. Hoe ze er toch één geheel van weten te maken? Werken met hoofdkleuren. Elke hoofdkleur in huis komt in een andere kamer in een detail terug.

LEES OOK
Kijk binnen in het art-deco huis van Nadia en Jules

2. Geometrische vormen in huis

Hoe opvallender hoe beter. De art-deco stijl draait om geometrische figuren, bijzondere patronen en herhalende motieven. Nadia en Jules hebben dit onder andere toegepast met geometrische vloertegels, in zowel de badkamer als de keuken. Dit zelf ook toepassen? Begin eens met een kussen met een geometrisch ontwerp.

vtwonen 03-2021 | bloemen op tafel met roze stoelen
Eettafel kringloopwinkel, eetkamerstoelen Kick Collection. Kleine vaas Jysk, bloemen zelf gedroogd. Kandelaar palmboom gekregen, gouden kandelaars en spiegelplateau Sissy-Boy.
vtwonen 03-2021 | keuken in art deco stijl met gouden hanglampen
Muurverf Dock Blue van Little Greene. Wandtegels Karwei. Tegelvloer Designtegels. Keuken op maat gemaakt door Martens & Dochters. Kranen Boretti, wasbak Villeroy & Boch. Hanglampen AliExpress. Glazen potten Ikea. Zeeppomp Jysk. Snijplank gekregen.

3. Ga voor goud

Met luxe kleuren en materialen – denk aan goud en velours – krijgt het interieur gelijk een art-deco uitstraling. Het glanzende van goud en velours steekt chic af tegen een rijke kleur zoals donkerblauw. Zie hoe hier de gouden kandelaren de hele ruimte ophalen.

4. Luxe lamp

Een manier om de art-deco stijl in huis te halen is met een geraffineerde, typerende lamp zoals deze. Zelfs in de keuken! Om een keukenblad uit te lichten wordt vaak gekozen voor spots, maar hanglampen werken net zo goed en zijn bovendien een stuk spannender om te zien. 

LEES OOK
Ga voor glans! Gouden en glanzende woonaccessoires

nog meer: Wooninspiratie