Kersthuis verbonden in liefde en creativiteit

Natasja is de creativiteit zelve. Haar interieur bulkt van de leuke ideeën, zelfgemaakte meubels en originele deco-spulletjes. Zij bedenkt, haar man Pedro voert met veel liefde en passie uit wat ze in haar hoofd heeft. Hun woning is een toonbeeld van tijdloos-landelijke gezelligheid. Leefbaar en jeugdig ook, want met twee kinderen is het hier altijd een vrolijke boel.

Mogelijkheden

We bevinden ons in Liessel, een knus, landelijk gelegen dorpje, nabij Eindhoven. In 2001 kochten Natasja en Pedro Goossens er deze vrijstaande woning uit het begin van de vorige eeuw. Het gebouw had al een hele geschiedenis achter de rug, onder meer als politiekantoor. “Het stond al lang te koop”, vertelt Natasja. “Niemand was erin geïnteresseerd. Wij reden er vaak langs en telkens trok het onze aandacht. Uiteindelijk besloten we om eens te gaan kijken. Van zodra ik binnenkwam, was ik er helemaal weg van. Het interieur was behoorlijk uitgeleefd, oogde donker en somber, maar daar keek ik onmiddellijk doorheen. Ik zag wat de mogelijkheden waren: een schattig opkamertje, een spekkast van bijna een eeuw oud … het was alsof mijn droom werkelijkheid werd.”

Verbouwingen

De verbouwingen en de enorme hoeveelheid schilderwerk namen Pedro en Natasja er met plezier bij. Muren en plafonds werden uitgebroken, er kwamen overal nieuwe vloeren, de donkere deuren werden afgeschuurd en witgelakt … geen moeite was hen te veel. Pedro werkt als zelfstandig timmerman en bouwt en verbouwt ook volledige woningen. Bijna al het kast- en maatwerk in huis deed hij zelf. Meer dan een jaar lang woonde het koppel in bij de ouders van Natasja. ’s Avonds en in de weekends staken ze al hun tijd in hun nieuwe, knusse plekje. De verbouwing verliep in verschillende stadia. Zo leefden ze jarenlang in hun oude keuken. Pas in 2008 legden ze de laatste hand aan het sluitstuk van de woning: de grote leefkeuken.

Inspiratie

Natasja is dol op de kerstperiode. Het samenzijn, de cadeautjes, het lekker eten … ze vindt het heerlijk. Ze maakt er ook ieder jaar een erezaak van om haar interieur helemaal onder te dompelen in kerstsfeer. “Moeilijk hoeft dat niet te zijn”, verklapt ze. “Wat ik vaak doe, is kleine composities maken. Een mooie vaas met enkele takken en kerstballen erbij: meer hoeft dat niet te zijn. Wat ik ook leuk vind, is om met iets onverwachts te komen. De kerstboom heb ik dit jaar bijvoorbeeld versierd met geweien die ik heb geleend van mijn bevriende bloemist Bart van Well. Net dat tikkeltje anders en daarom eens zo leuk.”

Bron: DECOREREN Landelijke Stijl winter 2013 | Tekst: Tim Torfs | Fotografie: Stefanie De Neve

Vorige artikel Volgende artikel

Gerelateerde artikelen

Shoppen in de stijl van

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties