Zo haal je deze kerst de natuur naar binnen

Zelfs tijdens de kale winter heeft de natuur heel wat moois te bieden. Waarom zou je dat niet gebruiken voor je kerstdecoraties? Hier vind je alvast enkele mooie voorbeelden ter inspiratie.

Hip hip hop!

Misschien iets minder bekend als kerstdecoratie, maar daarom niet minder mooi: hopranken. Die bevatten kleine, groene belletjes die extra mooi ogen wanneer je ze ophangt aan het plafond. Finishing touch: leg ook nog wat hopbelletjes op tafel.

natuur kerst kaarsen mosTussen het mos

Het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn om mooi te zijn. Vul een oude taartvorm met was mos, plaats er een aantal kaarsen tussen en voilà: je hebt een sfeervol kersttafereel dat recht uit de natuur komt!

natuur kerst ladder toefForse toef

Twee grote dennentakken en enkele Asparagustakken. Daaruit bestaat de groene toef die aan de ladder tegen de muur staat. De kerstballen en ornamenten maken het helemaal àf. Extra leuk wordt het als je het groen niet beperkt tot dit ene hoekje, maar ook op andere plekken in de ruimte laat terugkomen. Hier geldt dat bijvoorbeeld ook voor de salontafel.

natuur kerst kroonluchterKerstige kroonluchter

Met losse dennentakken kun je creatief aan de slag gaan. Heb je bijvoorbeeld een kroonluchter? Steek dan wat takken tussen de armen ervan.

natuur kerst feesttafelSober uit de natuur

Carola koos voor natuurlijke kerstdecoraties die perfect aansluiten bij de sobere stijl van haar interieur. Het kerstgroen is zowel op de tafel, op het regaal als in de kruikpot aanwezig. De kruidentoef aan de kapstok zorgt voor nog wat extra kerstsfeer.

natuur kerst stolpenSfeervolle stolp

Stolpen zijn ideaal om een klein stilleven mee te creëren. Dat bewijzen ook deze twee exemplaren die sober gevuld zijn met kerstgroen.

Bron beeld: 1. styling Style Rustique en Floorabella, fotografie Sarah Van Hove – 2. styling José Spaans, fotografie Sarah Van Hove – 3. styling Frieda Dorresteijn, fotografie Joyce Vloet – 4. styling & fotografie Meubelpark De Bongerd – 5. realisatie & styling Landelijk en Sober Wonen, fotografie Anneke Gambon – 6. styling Frieda Dorresteijn, fotografie Joyce Vloet | Tekst Bert De Pau

Vorige artikel Volgende artikel

Gerelateerde artikelen

Shoppen in de stijl van

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties