Stylingtips van Marianne: stilleven van glas op de vensterbank

‘Wat moet ik toch aan met de vensterbank?’ is een vraag die Marianne Luning regelmatig krijgt. Haar antwoord: iets anders dan een stoffige kamerplant. Ze gaat voor een stilleven van glas op de vensterbank. Zo’n schitterende opstelling zorgt niet alleen voor levendigheid voor het raam, maar laat ook al het licht door. Bekijk de video voor het prachtige eindresultaat.

Glas op de vensterbank

‘Het materiaal glas werkt heel goed op de vensterbank, omdat het licht doorlaat, maar ook een beetje de inkijk tegenhoudt. Dat is handig’, zegt vtwonen stylist Marianne Luning. Ze begint met het bepalen van de compositie. Op deze vensterbanken kiest Marianne voor een driehoekscompositie en een diagonale compositie. De focus op op- en aflopende lijnen geeft vaart aan de vensterbank. Moet zo’n stilleven nauwkeurig bij elkaar gezocht worden? Welnee. Marianne: ‘Ik heb een ratjetoe aan verschillende vormen bij elkaar verzameld. Dat maakt het allemaal wat spannender.’ Vierkante, ronde en organische vormen, het staat allemaal prachtig. Ze heeft alles, van waterkan tot waxinelichthouder, uit haar keukenkasten getrokken en voor het raam gezet. Wie alleen glas te saai vindt kan deze opstelling afwerken met een minimalistische verzameling van kunstbloemen, droogbloemen en verse bloemen.

Snelle stylingtip

‘Je kunt ook spelen met het glaswerk’, stelt Marianne voor. Om nog meer diepte te creëren plaatst ze glazen objecten niet alleen naast, maar ook ín elkaar. Zo zet ze in een grote bolle vaas een ranke vaas met textuur, wat het stilleven een onverwacht element geeft.

vt tv stylingtips van marianne | glas en vazen in de vensterbank met droogbloemen en kunstbloemen

“Zet een paar stappen naar achter en maak een foto van de opstelling.

Zo zie je in één oogopslag

wat wel en niet werkt.”

Dit heeft Marianne gebruikt

Eindresultaat vensterbank links

Eindresultaat vensterbank rechts

Eindresultaat voorgrond met bankje

Marianne draagt kleding van 10dayslifestyle.nl

vt tv stylingtips van marianne | glas en vazen in de vensterbank met droogbloemen en kunstbloemen

Meer stylingtips

Met de vt tv serie Stylingtips van Marianne deelt Marianne elke week nieuwe praktische stylingtips. Vorige week creëerde ze een groene oase in huis en volgende week zie je hoe ze een saai aanrecht omtovert tot warm werkblad. Elke zondagavond 19:00 uur zie je een nieuwe video. Houd onze website, nieuwsbrief en social media-kanalen in de gaten om niets te missen. Nu al aan de slag met meer leuke stylingtips? Bekijk hier alle vt tv video’s.

nog meer: vttv