De Stijl van Eva: de werkkamer van Mireille en David

Thuiswerken is het nieuwe normaal geworden en toch is het soms nog zoeken naar een fijne werkplek in huis. Mireille en David uit Breda hebben het geluk een aparte werkkamer in huis te hebben, maar echt inspirerend is deze niet. vtwonen stylist Eva van de Ven laat zien hoe je met kleur, een paar DIY’s en de juiste accessoires sfeer brengt op je saaie thuiswerkplek.

De woonvraag: een multifunctionele en gezellige werkkamer

Best luxe, zo’n werkkamer. Maar die van Mireille en David is niet echt groot en door de schuine daken niet handig in te delen. Bovendien moet de werkkamer ook dienst doen als logeerkamer en het liefst ook nog iets gezelliger én inspirerender worden. In deze video zie je het prachtige resultaat van de make-over door Eva.

Zo ga je aan de slag met de metamorfose van de werkkamer

 • Mireille en David willen in de werkkamer graag het bureau, een logeerbed en ruimte voor de administratie terugzien. Om een goed idee krijgen van de beschikbare ruimte wordt de kamer eerst helemaal leeggehaald.
 • De beste plek voor het logeerbed is onder het schuine dak, zo maak je er een gezellig plekje van en houd je aan de andere kant genoeg ruimte over voor het werkgedeelte.
 • Eva kiest voor een eenpersoonsbed met lades waarin de mappen met administratie kunnen worden verstopt.
 • Door een gedeelte van de muur en het dak te schilderen in de kleur van het bed, maak je er een knusse plek van. Houd hiervoor de diepte van het bed aan, meet dit op en plak het af met schilderstape voor extra strakke randen.
 • Dan kun je nu gaan schilderen. Zie je op tegen deze verfklus? Hier vind je de beste verftips voor beginners. Wanneer je geen kluskleding hebt, kun je net als Eva een handige wegwerpoverall dragen.
 • Klaar met de ene muur? Dan kun je de verf laten drogen en ondertussen verder gaan met de muur waar het bureau komt te staan.
 • Boven het bureau komt een vlak in dezelfde kleur als die op de tegenoverliggende muur is gebruikt, zo houd je het eindresultaat rustig.
 • De strook die Eva maakte is 45 cm breed en teken en plak je eerst af op de muur. Daarna kun je ook hier gaan schilderen.
 • In dit kleurvlak komen de DIY’s van Eva te hangen: een handig gaatjesbord, ook wel een pegboard en muurvaasjes van klei. De stappenplannen vind je hieronder.
 • Is de verf goed opgedroogd? Dan kan het inrichten beginnen! Schuif het bed onder de schuine wand en gebruik een matching dekbedovertrek om er een mooi geheel van te maken.
 • Leg de mappen – en alle andere spullen die je niet in het zicht wilt hebben – in de lades.
 • Probeer het bureau zo leeg mogelijk te houden, zodat meerdere gezinsleden er hun werk of huiswerk kunnen doen.
 • Zorg ook voor een goede bureaustoel, een eetkamerstoel is niet geschikt voor een lange dag achter de computer.

LEES OOK
3x dé oplossing voor een schuin dak

Thuiswerktips

Thuiswerken heeft ook zo zijn voordelen, al is de voorwaarde wel dat je een plek hebt waar je je goed kunt concentreren en werken. Met deze tips richt je je thuiswerkplek optimaal in.

DIY pegboard maken: een multifunctionele wandplaat

De multifunctionele houten plaat met gaatjes die Eva boven het bureau van Mireille en David hing, heet ook wel een pegboard. Wil je er zelf mee aan de slag? Hier vind je alle spullen die je nodig hebt, plus het hele stappenplan voor een pegboard. Wanneer je geen klusser bent, maar zo’n wandplaat wel enorm handig vindt, check dan deze pegboards in de vtwonen shop.

DIY muurvaasjes van klei

De muurvaasjes van klei zijn ook al zo multifunctioneel in een werkkamer: je versiert ze met een takje, bloem of gebruikt ze als pennenbakjes. Bovendien is het een DIY die je perfect met kinderen kunt doen, maak er meteen een paar voor hun kamer! Kijk hier voor het stappenplan voor de vaasjes en nog meer zelfmakers met klei.

Deze producten heeft Eva gebruikt voor de make-over

 • Dekbedovertrek Earth (140×220 cm) van vtwonen
 • Bed Stage (80×200 cm) van vtwonen
 • Houten papierbakje van Zeller, vtwonen
 • HKliving 70’s mok, vtwonen

Win een mini make-over door Eva

Heb jij ook een hoekje in huis dat de magic touch van Eva kan gebruiken? Die lege of juist overvolle hoek in de woonkamer of een badkamer die wat aandacht verdient? Doe dan nu mee met de winactie van De Stijl van Eva.

nog meer: vttv