Warm wit in je interieur

In een Scandinavische interieur zie je vaak veel warm wit. Wit gelakte vloeren, witte banken, wanden en keukens. Schoon, fris en koel wit wordt vaak afgewisseld met felle kleuren en vrolijke printjes. Dat maakt dat het interieur een sprankelende uitstraling heeft. 

Warm wit

Midden in de zomer, dan kan wit pijn doen aan je ogen! Zomerwit vraagt om een warmer, zachter wit. Roomwit, vanille, wit met een accentje grijs of roze doet wonderen. Een ander woord voor wit zou je dan willen bedenken, want wit klinkt zo ‘wit’ en koud. Bijvoorbeeld Blanc.

Denk aan onbehandeld hout en riet, kalksteen, kortom alle nuances van wit en onbehandeld die je maar kunt bedenken. Door die zachte nuances van wit en het pure van het onbehandelde hout, krijgt warm wit iets sereens. Je voelt als je er naar kijkt de zon op je huid schijnen… Een zachte bries zorgt ervoor wat verkoeling. De transparante witte gordijnen wapperen. Rust, zomer, ontspannen is de sfeer, helemaal goed.

Flexa Pure collection heeft vele tinten wit met een kalk-uitstraling. Met prachtige namen als White berry, White rose, White honey, White olive, White aqua, White lavender, White sky, White sand, White marble, White grey… Er is ongelooflijk veel keuze in wit.

Bron: vtwonen april 2014 | Fotografie Anna de Leeuw | Styling Marianne Luning

nog meer: verf en behang