WiFi installeren doe je zo!

Moeiteloos overschakelen tussen internet, je laptop of je tablet? Draadloos printen? Het kan allemaal als je thuis een draadloos netwerk aanlegt. Met een beetje geluk ben je binnen het kwartier online.

wifi aanleggen

WiFi installeren: dit heb je nodig

  • Een werkende internetverbinding.
  • Een router en/of modem. Dit is een modem dat je netwerk draadloos beschikbaar maakt. Koop een goede, want een slechte router geeft ook een slecht signaal. Laat je adviseren in de winkel.
  • Eventueel een WiFi-versterker of WiFi Access Point.

Aan de slag

Stap 1
Sluit de router en/of modem aan zoals staat aangegeven op de verpakking. Een modem en (draadloze) router kunnen twee losse apparaten zijn, maar steeds vaker leveren internetproviders een modem met geïntegreerde (draadloze) router.

Stap 2
Zoek op je pc of laptop naar de instellingen voor het draadloos netwerk en vul hier het IP-adres en de inloggegevens van je router-modem in. In de meeste gevallen staan die op een sticker aan de onderzijde van de router-modem.

Stap 3
Wijzig de naam van je netwerk. Die bestaat meestal uit een combinatie van letters en cijfers, bijvoorbeeld UPC390222. Je kunt deze naam in de instellingen veranderen (bijvoorbeeld in je eigen naam), zodat hij voor jou herkenbaar is.

Stap 4
Beveilig je netwerk als je niet wilt dat de buren gebruikmaken van jouw WiFi. Dit doe je door via instellingen een wachtwoord in te stellen.

Stap 5
Maak na de configuratie van je netwerk met je computer draadloos verbinding met je nieuwe netwerk.

nog meer: vtverbouwen