Andere muurideeën

Voor echte durfallen die gewoon behang, stucwerk of verf niet spannend genoeg vinden zijn er natuurlijk nog vele andere opties. Ga voor een speciaal effect met kleuren of speel met gezichtsbedrog, ideeën genoeg.

muur-steen-oud-bruin

Fotobehang

Je favoriete vakantiefoto, een oude familiefoto of een mooi schilderij levensgroot op de muur? Het kan heel eenvoudig met fotobehang. Kies je favoriete foto of maak een keus uit het aanbod van de leverancier op internet, geef de gewenste maat op en je behang wordt geprint op stevig vliesbehang en opgestuurd.

Oude muur

Een mooie oude muur geeft een bijzondere sfeer in huis. Die sfeer kun je ook nabootsen door een muur met steenstrips te bekleden en deze nonchalant te schilderen of plaatselijk te pleisteren. Te ingrijpend? Hetzelfde effect kun je ook eenvoudig bereiken met fotobehang.

Hout op de muur

Een lelijke of beschadigde muur kun je natuurlijk glad laten stuken, maar je kunt hem ook betimmeren met kraaldelen, steiger- of sloophout of er een houten lambrisering tegenaan zetten. Geeft meteen een upgrade aan je huis. Zet eerst een rachelwerk van vurenhouten latten op de muur en spijker of schroef daar de houten delen op vast.

Schoolbordverf

Met schoolbordverf creëer je een leuke speelplek voor de kinderen. Elke dag een andere tekening houdt je huis levendig.

Magneetverf

Door je muur te verven met magneetverf, hoef je nooit gaten te boren in de muur. Je hangt al je knipsels en foto’s gewoon op met magneetjes.

Stylen met kleuren

  • Lichte en koele kleuren zoals wit, frisgeel, lichtblauw of zachtgroen laten een kamer groter lijken, doordat ze het licht reflecteren.
  • Donkere en warme kleuren, zoals bruin, aubergine of donkergroen, laten een ruimte kleiner lijken.
  • Hoogglansverf spiegelt en weerkaatst het licht en werkt dus verruimend.
  • Wil je een lange smalle ruimte, zoals een gang, wat breder laten lijken, schilder dan een muur op de korte kant in een donkere kleur. Dit verkort en verbreedt de ruimte.
  • Een hal is een ruimte die vaak rommelig overkomt. Door alles tegen de muur in dezelfde kleur te schilderen oogt het veel rustiger. Doe je dit in een felle kleur, dan heb je een echte eyecatcher als je binnenkomt.

Bron: vtwonen home guide 2015

nog meer: vtverbouwen